Mazala je obraze sa dvije kreme, JEFTINOM I SKUPOM: Ovo su rezultati!

Zanimljivosti
Mazala je obraze sa dvije kreme, JEFTINOM I SKUPOM: Ovo su rezultati!
.

Glumice Alison Steadman (66), Kate Winslet (37) i Joan Collins (80) velike su poklonice ”obične”, univerzalne kreme kojom njeguju lice. Može li ona uistinu parirati kremama luksuznih brendova?

Da bi to provjerila, novinarka Daily Maila Claire Cisotti četiri je sedmice na jednu stranu lica nanosila jeftinu Nivea Crème (30 ml, oko 2KM), a na drugu skupu Crème de la Mer (30 ml, oko 400KM).

Prije početka Claire je testirala kožu strojem Visia, koji je razvila NASA kako bi pratila učinak zračenja i nulte gravitacije na koži astronauta, te koji pod različitim vrstama svjetla mjeri bore, oštećenja od sunca, crvenilo i veličinu pora.

Test je pokazao da na pragu 47. godine bora i sitnih borica ima manje od prosjeka, no koža joj je dehidrirana i uočeno je blago crvenilo.

Četiri  sedmice Claire je imala istu rutinu. Nakon čišćenja lica uobičajenim blagim mlijekom, na desnu stranu lica nanosila je Crème de la Mer, a na lijevu Niveu. Od svake kreme uzimala je količinu veličine zrna graška, koju je prije nanošenja protrljala među prstima kako bi se aktivirali svi sastojci.

Nakon četiri sedmice, prema dermatološkom skeniranju, Nivea je dala bolje rezultate. Lijeva strana lica, na koju je nanosila Niveu, bila je bolje hidratizirana, crvenilo se smanjilo, a neke od sitnih bora oko očiju su nestale. Koža na lijevoj strani lica se pomladila za pet godina.

Ne propustite