Jerlagić: Zatvara se poglavlje politikama koje su željele raskomadati BiH

Aktuelno
Jerlagić: Zatvara se poglavlje politikama koje su željele raskomadati BiH
.

Koincidiranje doživotne presude Mladiću s potpisom Dejtonskog sporazuma i pojašnjenje OHR Aleksandru Vučiću da Srbija nije garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, nego tek pravni sljednik jednog od potpisnika, za nas može predstavljati komplet vijesti koje jasno potvrđuju karakter i nivo zločina koju je sprovodio režim Slobodana Miloševića prema Bosni i Hercegovini - navodi se u pisanoj izjavi predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

Dodaje se da ostaje još skora presuda „egzekutorima Tuđmanove politike prema BiH u formatu tzv. HZHB kako bi s ovom godinom i konačno završili međunarodnu pravnu identifikaciju zločina prema našoj domovini“.

Jerlagić kaže kako želi da vjeruje da s ovim BiH zatvara poglavlje politikama koje su je željele raskomadati i šalje ih u loše strane historije.

- Na nama je sad da zajedno gradimo društvo po mjeri svakog državljanina ove lijepe zemlje bez obzira gdje odlučio živjeti i da li je tu član bilo kakve manjine ili većine. Ja mogu obećati da ću uime Stranke za BiH voditi takvu politiku - navodi Jerlagić, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Ne propustite