Konkursi za studiranje u Francuskoj otvoreni do 19. januara (VIDEO)

Objavljeno:21.11.2017 - 19:03
A A A Times Arial

Ambasada Francuske u BiH otvorila je 30. oktobra konkurs za stipendije "master 2" i "doktorat". Prijaviti se mogu državljani BiH, a stipendije nisu rezervirane samo za studente koji govore francuski jezik. Studentu koji dobije stipendiju Francuska osigurava troškove školarine i upisnine u vrijednosti 10.000 eura.

U Francuskoj trenutno studira 200 studenata iz BiH. Univerziteti u ovoj zemlji na prvo mjesto stavljaju kvalitetu visokoškolskog obrazovanja. Studenti iz BiH imaju mogućnost da apliciraju na nekoliko stipendija.

Prezenter projekta Željka Divković istakla je da su stipendije Vlade Francuske za narednu školsku godinu namijenjene svim studentima u BiH za "master 2" i "doktorat", ali za učenike koji tek završavaju srednju školu.

Obrazac za prijavu koje student treba priložiti nalazi se na web stranici Ambasade Francuske. Nastava se odvija na francuskom i engleskom jeziku. Rok za predaju prijava je do 19. januara, a rezultati će biti poznati početkom marta.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!