ODZVONILO JE NOĆNOJ MORI VOZAČA: Evo kako da prevarite alko-test!

Automoto
ODZVONILO JE NOĆNOJ MORI VOZAČA: Evo kako da prevarite alko-test!
.

Odmah moramo da napomenemo da ni u kom slučaju ne podržavamo vožnju u alkohlisanom stanju. Svako od nas čuo je barem jednu urbanu legendu o čovjeku koji bolje vozi pijan nego trijezan ili profesionalnom vozaču koji ne može da hoda koliko je pijan, ali u stanju je da perfektno odvoza željenu rutu.

U pijanom stanju i novogodišnjem raspoloženju, svi ćemo rado pomisliti da smo baš mi taj legendarni vozač koji ne može da hoda ali može da vozi. Uzmite taksi, život vrijedi mnogo više od novogodišnje cijene vožnje.

Ipak, desi se da je čovek malo pripit, možda čak i ispod granice koja je dozvoljena, ali ipak naduva dovoljno da dobije kaznu. Pošto će policija sigurno loviti pijane vozače tokom novogodišnje noći, donosimo vam nekoliko provjerenih trikova kako da prevarite alko-test.

Sačekajte

Prvo što morate znati jeste da nikako ne treba da sjedate za volan neposredno nakon što ste popili neko alkoholno piće. Ako ste pili i namjeravate da vozite, sačekajte bar pola sata od posljednjeg pića, jer alko-test umije da pokaže čak i veću količinu alkohola u krvi od realne, ako ste skoro konzumirali alkohol.

Mineralna voda

Ugljen dioksid iz mineralne vode neutralisaće neka od alkoholnih isparenja pa će alko-test pokazati manju cifru. Zato, prije nego što sjednete za volan, popijte čašu ili dvije, mineralne vode.

SAVJET GODINE

Da ne bude zabune, govorimo o standardnom alko-testu koji se koristi kod nas, a koji mjeri isparenja alkohola u vašim plućima, a ne nivo alkohola u krvi. Ako ste te sreće da vas vode da date krv ili urin, ovo ne pomaže, ali ako samo treba da duvate, ovo je najdjelotvornije:

Neposredno prije nego što treba da duvate u pomenutu spravu, dobro provjetrite pluća. Izdahnite sav vazduh iz pluća, zatim udahnite koliko god možete i ponovite proces nekoliko puta. Pazite samo da to uradite diskretno, tako da policajac ne primjeti. Ako treba nakašljite se ili na sličan način eskivirajte da bude očigledno šta radite. Alkohol, koji je i dalje prisutan u vašoj krvi, neće se pokazati na alko-testu, jer nije bilo dovoljno vremena da isparenja kontaminiraju svež vazduh u vašim plućima.

Imajte na umu da ALKO-TEST NE MJERI NIVO ALKOHOLA U KRVI, već količinu alkoholnih isparenja u vazduhu iz vaših pluća.

Vozite oprezno!

(Telegraf.rs)

Ne propustite