Ovo su AVIONI buduće generacije (FOTO)

Zanimljivosti
Ovo su AVIONI buduće generacije (FOTO)
.

Avioindustrija je odlučila napraviti pomake kada je u pitanju izgled i tehnologija najbrže letjelice. Pogledajte neke od promjena na horizontu komercijalnih, teretnih i eksperimentalnih aviona.
Usavršavanje novih tehnologija se ubrzava iz dana u dan. Ali kada je avioindustrija u pitanju, ovi pomaci nisu toliko vidljivi kao što je to slučaj u drugim industrijama.

Stoga su stručnjaci projekta 'velike promjene' odlučili implementirati značajne inovacije u dizajnu, materijalima i alternativnim izvorima energije, kada su zrakoplovne kompanije u pitanju. 

Supersonični avion izum je Lockheed Martina čiji koncept je usmjeren na smanjenje emisija štetnih gasova i stvaranje manje buke. Ova letjelica će omogućiti letove na nižim visinama koje su trenutno zabranjene.

avion
  

Osmišljen od strane istraživačkog tima iz Massachusettsa  (MIT), D8 "Double Bubble" avion će se koristiti za domaće letove. Prema prognozama NASA-e, D8 bi mogao krenuti sa uslugama 2030. godine.

novi-avion

'GIGAbay' koncept proizvodnje predviđa hibridno gorivo/ električnih motora za teretne avione, s dodatnim izvorom energije sagorivog vodika, generatorima vjetra i solarnih panela. Teretni avioni GIGAbay dizajna su toliko veliki da bi mogla nositi druge jumbo avione, ili čak i mobilne bolnice.

novi-avion


  

Ne propustite