OBJAVLJENA DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAŠU ZEMLJU: Evo šta nas očekuje u decembru, nije kako su najavljivali!

Bosna i Hercegovina
OBJAVLJENA DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA ZA NAŠU ZEMLJU: Evo šta nas očekuje u decembru, nije kako su najavljivali!
.

Stabilan period prognozira se u narednih sedam dana, uz umjerenu oblačnost sa nadprosječnim temperaturama za ovaj period godine. Pogoršanje vremenskih prilika očekuje se od 27.11. do kraja prognoznog perioda 04. decembra. U ovom periodu širom Bosne očekuju se padavine u vidu snijega, dok se u Hercegovini prognozira kiša. Samo na visokim planinama Hercegovine iznad 1600 m prognozira se snijeg. 

Jutarnje temperature u centralnoj i istočnoj Bosni od 21.11. do 26.11. prognoziraju se od -1 do 3, a na sjeveru i zapadu Bosne od 3 do 7, dok se u Hercegovini očekuje od 4 do 8 stepeni. Dnevni maksumum u centralnoj i istočnoj Bosni prognozira se do 11, na sjeveru i zapadu Bosne do 15, a u Hercegovinia do 16 °C.

sarajevo

Od 27.11. do kraja prognoznog perioda 04. decembra očekuje se osjetan pad temperatura. Vrijednosti jutarnjih temperatura u Bosni se prognoziraju od -6 do -1, a u Hercegovini od 0 do 4 stepena, dok dnevne u Bosni neće prelaziti 5, a u Hercegovini 10 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ne propustite