PROGNOZA PO GRADOVIMA: Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedeće sedmice

Region
PROGNOZA PO GRADOVIMA: Evo kakvo nas vrijeme čeka sljedeće sedmice
.

Nova sedmica donosi nam uglavnom suho i sunčano vrijeme, u unutrašnjosti će se povremeno pojaviti umjerena naoblaka, piše DHMZ. Jutra će na kopnu biti svježa, uglavnom uz maglu i mraz.

Vrijeme sutra na kopnu

U istočnom dijelu zemlje bit će djelomice sunčano, ponegdje ujutro uz maglu. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar uz najvišu dnevnu temperaturu do 9 °C.

Središnja Hrvatska ujutro će biti obavijena maglom, a uz temperaturu od -3 do 0 °C na tlu će se stvarati mraz. Tijekom dana bit će uglavnom sunčano. Puhat će slab vjetar, a najviša dnevna temperatura zraka dosegnut će između 8 i 11 °C.

Gorska Hrvatska ponovo će biti najhladnija uz jutarnjih -5 °C. HAK upozorava na mogućnost poledice, pogotovo na kolnicima na kojima će se zadržati magla.

U gorju bi najviša dnevna temperatura mogla dosegnuti do 9 °C. Trenutna visina snijega na Zavižanu je 40 cm, dok je u Parg - Čabru 3 cm.

 

Vrijeme na Jadranu

Sjeverni Jadran sutra će biti sunčan. Tek popodne moguće je malo više oblaka, zapuhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, a najviša dnevna temperatura dosegnut će i do 15 °C.

U Dalmaciji će bura i sjeverozapadnjak puhati samo u prvom dijelu dana. Prevladavat će sunčano uz najvišu dnevnu temperaturu do 15 °C.

Najjužniji dio zemlje sutra očekuje i najviše sunca ali i najviše vjetra. Puhat će umjerena i jaka bura i tramontana. Poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak.

Vrijeme u ostatku sedmice

Vrijeme slično sutrašnjem zadržat će se i u ostatku tjedna u većini dijelova Hrvatske. Na kopnu će ostati hladno, ali uglavnom suho i sunčano.
U Zagrebu će jutarnja temperatura od 0 °C, koliko će iznositi sutra, porasti do kraja tjedna na 5 °C. Dnevna temperatura mogla bi porasti i nešto više pa nas za vikend očekuje ugodnih maksimalnih 16 °C.

Sličan porast temperature zabilježit će i Osijek. Tokom sedmice smanjit će se naoblaka i porasti razdoblja sunčanog vremena i dnevna temperatura.

Tek od srijede na sjevernom dijelu Jadrana može biti malo kiše. Temperatura zraka će porasti pa će u tom dijelu zemlje biti i iznadprosječno toplo.

Rijeku očekuje od srijede razdoblje promjenjivog vremena u kojem će rasti i minimalna i maksimalna temperatura. Povremene kiše moglo bi biti u svim danima od srijede prema vikendu.

U Puli će biti manje kiše, no temperatura će biti slična onoj na Kvarneru. Manje kiše moguće je samo u četvrtak, no već u petak Pulu očekuje sunčano i, za ovo doba godine, toplo vrijeme.

 U Splitu će jutarnje temperature biti nešto niže od onih na sjevernom dijelu Jadrana ali će se zato maksimalne dnevne kretati do ugodnih 14 °C. 

 

Suho i unčano vrijeme ostaje kroz cijelu sedmicu na jugu zemlje. Dubrovnik će uz jutarnjih 7 °C i maksimalnih 15 °C biti sve dane suh i sunčan.

Ne propustite