Odjel za branitelje: Izetbegović mobilizira Bošnjake uoči presude Haškog suda

Aktuelno
Odjel za branitelje: Izetbegović mobilizira Bošnjake uoči presude Haškog suda
.

Odjel za branitelje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) smatra kako član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svojim posljednjim istupima "mobilizira Bošnjake uoči presude Haškog suda zakazane za 29. studenoga".

"Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom. Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine", priopćeno je iz HNS-a.

Odjel za branitelje tvrdi kako Izetbegović "manipulirajući činjenicama pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata" te da su njegovi najnoviji istupi u "funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog".

"Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti zatrpavala haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore. Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda", stoji dalje u priopćenju.

Odjel za branitelje Glavnog vijeća HNS-a smatra kako Izetbegović, zapravo, pokušava skrenuti BiH s europskog i atlantskog puta te ju usmjeriti u sferu euroazijskog utjecaja što će se, kako se navodi u priopćenju, negativno odraziti na suživot u BiH, prenosi Fena.

Ne propustite