25. GODIŠNJICA: U Mostaru obilježen dan 4. korpusa Armije RBiH

Objavljeno:17.11.2017 - 14:07
A A A Times Arial

U organizaciji Koordinacije temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine u HNK, danas se obilježava 25. godišnjica formiranja 4. Korpusa ARBiH. 

Ratni komandant, a danas predsjednik Udruženja dobitnika najvišeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, Suad Muharemović u izjavi za medije podsjetio je da je korpus nastao spajanjem brigada i vojnih jedinica koje su se prije 25 godina nalazile na prostoru između planine Ivan i mjesta Vranjevići pored Blagaja. Do ujedinjena je došlo zbog potrebe za jedinstvenom komandom i operativnijim i efikasnijim djelovanjem Armije.

Mostarski muftija Salem ef. Dedović čestitao je svim boricima značajan datum, zahvaljujući svima koji su danas bili na Šehitlucima, iskazujući pijetet i poštovanje prema najboljim sinovima Bosne i Hercegovine.

Polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima 4. Korpusa ARBiH obavljeno je na Centralnom spomen obilježju u Konjicu u 9:45 sati, na Centralnom obilježju u Jablanici u 10:30 i na Šehitlucima u Mostaru u 11:30 sati. 

Tom prilikom cvijeće na mostarskim Šehitlucima položio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Poslije Izetbegovića cvijeće su položile i brojne delegacije boračkih organizacija, javnih i kulturnih institucija.

armija1

armija2

armija3

armija4

armija5

armija6

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!