Zašto otvarate usta kada nanosite maskaru?! Odgovor je mnoge iznenadio

Objavljeno:16.11.2017 - 19:43
A A A Times Arial

Njeno veličanstvo maskara. Koliko djevojaka znate koje će vam reći da se ne šminkaju već samo stave maskaru. Da, maskara je obavezan komad šminke koji morate da imate uz sebe. A, koliko zapravo znate o njoj? Trebalo bi da znate sve! Evo male pomoći..

1. Moderna maskara je proizvod Eugenea Rimela

Iako maskara postoji već vjekovima, ovu koja je nama poznata izum je Francuskog gospodina, Eugenea Rimela 1830. godine. Njegov brend (Rimmel) je postao toliko povezan s ovim proizvodom da se na brojnim jezicima prevodi – maskara.

2. Maskara nije sigurna za korišćenje nakon tri mjeseca

Ovo je jedan od proizvoda koji zaista prestaje da bude dobar nakon isteka roka trajanja. Nakon tri mjeseca korišćenja trebalo bi da nabavite novu.

3. Spavate li s maskarom, vaše trepavice bi mogle da otpadnu

Ostavljati šminku na licu tokom noći nije dobra ideja, a ostavite li maskaru na očima mogli biste da se ujutru probudite bez koje trepavice….

4. Maskara sadrži živu

Ne brinite, ne toliko da bi korišćenje nje moglo da vam našteti. Ali, zanimljivo je da je živa zabranjena u svim ostalim proizvodima za ljepotu, osim u maskari. Zašto? Navodno jer ne postoji alternativno rješenje.

5. Budite oprezne pri nanošenju maskare

Ovo je istina – budite posebno pažljivi kada nanosite maskaru jer prema navodima “American Food and Drug Administration“ najčešće povrede tokom uljepšavanja nastaju upravo tokom nanošenja maskare, prenosi beautyandtips.com

6. Postojala je trajna maskara koja je uzrokovala sljepilo

Početkom prošlog vijeka u Americi je postojala maskara koja je bila trajna, ali nakon što je desetak žena osljepilo, zabranjena je. Ovo je jedan od incidenata zbog kojeg je počela da se sprovodi ozbiljna provera kozmetičkih proizvoda.

7. Na maskaru trošite mnogo novca

Prosječna žena u životu potroši oko 4.000 dolara.

8. Zašto otvaramo usta kad nanosimo maskaru

Većina žena instinktivno otvara usta kad nanosi maskaru. Za to postoji dobar razlog – kada otvorimo usta, iz nekog razloga postaje teško treptati.

 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!