SVI JE IMAMO NA SVOM TELEFONU: Ako izbrišete OVU aplikaciju baterija će vam trajati DUPLO duže!

Objavljeno:16.11.2017 - 11:55
A A A Times Arial

Svi je imam i svakodnevno upotrebljavamo, a nismo ni svjesni štetnih posljedica. 

Da li znate o kojoj aplikaciji je riječ? 

Ekonomista industrije mobilne telefonije Džon Kocijer, izbacio je izvještaj, koji prenosi “highsnobiety“, u kojem otkriva da brisanjem samo jedne aplikacije, možete duplirati životni vijek baterije.

Ovo „otkriće“ je napravio koristeći Apple iPhone 7, za koji se pretpostavljalo da će imati dovoljno jaku bateriju da izdrži cijeli dan. Ali, na njegovu žalost, uskoro je otkrio da je Facebook, od svih aplikacija, zapravo odgovoran za pražnjenje većeg dijela baterije.

Sada, pošto svako koristi svoj telefon drugačije, procijenti iskorištenosti baterije na njegovom telefonu nam i nisu toliko bitni, mada je dovoljno reći da sve ostale aplikacije zajedno, troše svega nekoliko procenata više od od te jedne aplikacije.

Ono što se može zaključiti bez sumnje je, da Facebook zaista jako puno troši bateriju i nije optimizovan u tom smislu, što je začuđujuće, imajući u vidu da je najkorišteniji. 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!