BUDITE OPREZNI: 10 promjena na jeziku iza kojih se skrivaju ZDRAVSTVENI PROBLEMI!

Porodica i zdravlje
BUDITE OPREZNI: 10 promjena na jeziku iza kojih se skrivaju ZDRAVSTVENI PROBLEMI!
.

Izgled jezika može nam otkriti puno toga o našem organizmu. Donosimo 10 promjena jezika pomoću kojih možete identificirati stanje svog zdravlja

1. Normalan jezik - ružičast, bez tragova zuba ili diskoloracije, s jasnim premazom koji pokazuje pravilnu sekreciju slinovnica.

2. Tanki bijeli površinski sloj, vidljivi tragovi zubiju i nekoliko crvenih tačkica- nedostatak vitalne energije u tijelu koja uzrokuje umor, loš apetit i pretjerano znojenje. 

3. Tanki žuti sloj na sredini okružen crvenim ostatkom površine jezika – problemi sa zatvorom, dehidracijom i kožnim bolestima.

4. Masni bijeli sloj, otečeni rubovi jezika – ovakav izgled upućuje na neuravnotežen rad probavnog sustava, te sklonost nakupljanju vode u organizmu. Osobe ovakvog stanja često se osjećaju malaksalo i bezvoljno.

5. Crne točkice na ljubičastoj površini – zastoj krvi u dijelovima tijela koji može uzrokovati probleme s venama, "teške" noge, glavobolju, bol u prsima i kožu bez sjaja.

6. Tanki bijeli sloj i crveni vrh jezika – ovo stanje otkriva kako je organizam izložen stalnom stresu koje uzrokuje nestabilno emocionalno stanje. Energija u tijelu se nakuplja u čvorovima koji uzrokuju upalne procese. 

7. Crveni jezik sa žutim debelim naslagama po sredini površine – pokazatelj je to povišene tjelesne temperature koja ukazuje na moguće infekcije mokraćnih puteva, probleme s kožom čija je površina ljepljiva. 

8. Gusti bijeli sloj po sredini površine blijedog otočenog jezika – izgled koji upućuje na infekciju  ili na upalu povezanu s nekom autoimunom bolešću, nedostatak vitamina i minerala.

9. Pukotine na crvenoj površini jezika – upućuje na gljivične infekcije u tijelu koje prate noćno znojenje, nesanica, iritacija, piše zadovoljna.hr.

10. Jezik čija je površina blijeda i bez naslaga ukazuju na smanjen protok krvi u tijelu, anemiju koja može uzrokovati vrtoglavicu, umor, a osobe ovakvog stanja pate od nedostatka koncentracije i pamćenja. Osim toga kod žena je takav jezik često znak moguće hormonalne neuravnoteženosti.

Ne propustite