SVJEŽI ZRAK: Jednostavan način za poboljšanje vašeg zdravlja

Zdrav život
SVJEŽI ZRAK: Jednostavan način za poboljšanje vašeg zdravlja
.

Uz blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav, šetnja na svježem zraku pozitivno utječe na mišićno-koštani sistem. 

Svježi zrak, to je nešto bez koje moderna osoba već praktički naučila upravljati. Ali onda, bez kojih ljudi ne mogu živjeti u selima, iu planinama. Koja je njegova upotreba?

Svježi zrak je neophodan za osobu koja proizvodi hemoglobin u krvi. Hemoglobin je protein koji proizvodi krvne stanice. Ako krv nije dovoljna u tijelu, postoji svibanj biti broj bolesti. I nedostatak krvi je naveden kao anemija - složena bolest.

Izvrsni rezultati pružaju šetnje na svježem zraku. Hodanje je po sebi vrlo korisna aktivnost koja jača srce, mišiće, ubrzava cirkulaciju krvi. Takve šetnje će dovesti do pozitivnih promjena u vašem tijelu. Povećava učestalost disanja, koja briše pluća i ispunjava svaku stanicu tijela kisikom. Ubrzava se brzina otkucaja srca, što dovodi do pročišćavanja tijela toksina i toksina.Štoviše, svi ti postupci napreduju postupno, ali nemojte šokirati tijelo svojim suddennessom. Zbog toga se tijelo postupno navikne na nova osjećanja i procese.

Obučavajući svoje srce, nećete znati što srčani

Uz blagotvoran učinak na kardiovaskularni sustav, šetnja na svježem zraku pozitivno utječe na mišićno-koštani sustav. Uostalom, tijekom šetnje, mišići zagrijavaju, postaju jači. Krv cirkulira brže i to znači da će vaše tijelo biti zdravije. Svi virusi i bakterije na taj način "oprane".
Dok su šetali na otvorenom, kalorije su palile. Stoga dijetetičari preporučuju nakon bučne gozbe, idu na ulicu i hodaju malo, možda igraju igre ili jednostavno sjednu na klupu. Dakle, tijelo će biti lakše nositi se s procesom digestiranja hrane, bolje je apsorbirati korisne tvari i ne dopustiti stvaranje višak kilograma.
Za planinarenje možete odabrati bilo koju rutu. Bolje, naravno, ako je doista svjež zrak. Uostalom, hodanje u središte grada dišete samo okside olova i cinka, koji bacaju automobile i susjedne tvornice.
Najbolji zrak za šetnje je morska obala, planinski lanci, šumske plantaže. Ali, nažalost, svatko nema priliku, barem jednom godišnje, da uđe u takvo mjesto, da ne spominje dnevnu 30-minutnu sesiju.
Ako pronađete šetnju dosadnom okupacijom, pronađite izlaz. Kupite psa, a vi samo morate "hodati" najmanje tri puta dnevno. Donesite ovoj lekciji svoje prijatelje, one s kojima vam je drago komunicirati, slušati glazbu.
Već smo razgovarali o tome da je svježi zrak iznimno koristan za normalno postojanje zdrave osobe, ali je li zrak potreban za buduće majke?
Prije nekih 30 godina, paradigma je proširena da trudnica samo treba odmoriti i bez fizičkog napora. No, nedavno je liječnik radikalno promijenio mišljenje.
Danas se većina medicinskih svjetiljki slaže s izjavom da trudnica treba hodati na otvorenom.
Iznimke mogu biti samo slučajevi u kojima postoje komplikacije ili rizik od pobačaja. Kada žena ostane aktivna, njezini unutarnji organi ispravno funkcioniraju, što također ima blagotvoran učinak na bebu. Fizička vježba pomoći će smanjiti rizik od bolesti u djeteta, sprečava dijabetes, opasne promjene krvnog tlaka koje mogu negativno utjecati na dijete. Hodanje na svježem zraku pomoći će smanjiti anksioznost, ublažiti stres.
Bilo je to da tjelesna aktivnost smanjuje tjelesnu temperaturu, smanjuje protok krvi u fetus, aktivira hormone stresa i troši kalorije tijela. Ali istodobno, ti čimbenici povećavaju rizik od pobačaja, razvoja malformacija u bebi, oštećenja djetetovog mozga.
Srećom, znanstvena istraživanja pokazala su da su ti mitovi više nego fikcija. Pješačenje na svježem zraku tijekom trudnoće uz primjenu manjih fizičkih napora pridonosi dolasku krvi u fetus, povećan imunitet, poboljšani razvoj djeteta. Korisno je koristiti monitor broja otkucaja srca i pedometar. Ovi uređaji će vam reći kada je protok krvi najintenzivniji, pa stoga trebate usporiti malo.
Djeca rođena od zdrave i obučene majke imaju veću vjerojatnost da će tolerirati rad i poboljšati zdravlje tijekom svog života. Da, i sama žena će patiti ovaj doista komplicirani proces s najmanjeg gubitka za sebe.
Preporučuje se trudnica uključiti u nekonkurentnu vježbu tijekom dana, pola sata, uzimajući u obzir šetnje. Odlična je mogućnost provesti fizičku vježbu na svježem zraku.

Ne propustite