Dokazano djeluje protiv depresije

Porodica i zdravlje
Dokazano djeluje protiv depresije
.

Đumbir je pun antioksidansom gingerolom koji pomaže u otklanjanju štetnih hemikalija . Naime, svakodnevne aktivnosti na poslu i našoj porodici, donose nam mnoge stresne situacije zbog kojih se često jako loše osjećamo.

Usljed stresnih kriza često posežemo za raznim hemijskim medikamentima koji na samom e početku imaju po nas solidan učinak, no poslije nemaju odgovarajuće djelovanje, jer naš organizam postaje imun na njihovo dejstvo.

Savjetujemo vam da umjesto raznih tableta počente koristiti prirodne sastojke poput limuna i đumbira koji će vam ukloniti stres, što je i naučno dokazano.

Topla voda sa isjeckanim đumbirom i kriškom limuna će rješiti sve vaše stresne situacije. Topla voda u kombinaciji sa limunom i sječenim đumbirom je odličan način da podstaknete varenje.

Đumbir je pun antioksidansom gingerolom koji pomaže u otklanjanju štetnih hemikalija koje proizvodi naše tijelo kada smo zabrinuti, pa đumbir pomaže i kod smanjenja psihološkog stresa.

Priprema:
Korijen đumbira operite i ogulite. Zatim narendajte ili isjeckajte na kriškice korjen veličine 2cm. Prelijte sa pola litra ključale vode i ostavit da odstoji 15 minuta. Nakon toga procijedite i dodajte krišku limuna!

Ne propustite