STANJE NAPUTEVIMA: Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta

Aktuelno
STANJE NAPUTEVIMA: Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta
.

Na putevima u višim predjelima Bosne i Hercegovine mjestimično ima raskvašenog snijega, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar. Zbog pada temperature tokom noći moguća je poledica na dionicama preko prijevoja, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Upozorava se i na učestale odrone i preporučuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.  

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Zbog deminiranja terena na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, svakodnevno od 8 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja. 

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvaja se magistralni put M-17 lokalitete Konjic (kod mosta) i Drivuša, kao i regionalne puteve R-469 Živinice-Međaš i R-461a Srebrenik-Donja Orahovica. 

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. 

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od  30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite