ČOVJEČNOST JAČA OD MRŽNJE

Iako su neprijatelji, izraelski premijer nudi pomoć žrtvama potresa u Iranu

Objavljeno:15.11.2017 - 09:27
A A A Times Arial

Izraleski premijer Benjamin Netanyahu ponudio je da Izrael posredstvom Crvenog križa pruži medicinsku pomoć žrtvama potresa u kojem je više od 500 osoba smrtno stradalo u Iraku, a posebno u Iranu, zemlji koju Izrael smatra neprijateljem.

"Nakon što sam vidio prizore muškaraca, žena i djece pod ruševinama, naredio sam da se Crvenom križu ponudi medicinska pomoć za iračke i iranske žrtve", izjavio je Netanyahu.

"Čovječnost jača od mržnje"

Premijer je izjavu, koju su prenijeli izraelski mediji, dao u govoru videolinkom sudionicima Konferencije židovskih saveza Sj. Amerike okupljenima u Los Angelesu, u Kaliforniji.

"U brojnim prilikama govorio sam da nismo u sukobu s iranskim narodom. Naš sukob tiče se isključivo tiranskog režima koji Irance drži kao taoce i prijeti našim uništenjem. No, naša čovječnost jača je od njihove mržnje", dodao je premijer.

Po izraelskim medijima, Međunarodni odbor Crvenog križa odbacio je prijedlog Netanyahua zbog odbijanja svakog kontakta iranskih vlasti s Izraelom.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!