Reagiranje SBB-a povodom SDA-ovog saopćenja za javnost

Aktuelno
Reagiranje SBB-a povodom SDA-ovog saopćenja za javnost
.

Savez za bolju budućnost (SBB) reagirao je danas povodom saopćenja Stranke demokratske akcije (SDA), odnosno navoda o tome "da sve dok ne povuče više od hiljadu imenovanih zvaničnika svoje stranke s raznih pozicija u BiH, Radončić i njegov SBB su dio vladajuće parlamentarne većine, što ga obavezuje na konstruktivan odnos prema BiH i prema koaliciji".

- Neka Izetbegović, koji je zavadio vlastitu stranku, Bošnjake, koaliciju i cijeli region, javno objavi tih nepostojećih 1.000 pozicija sa imenima i prezimenima navodnih članova SBB-a. To je arsenal njegovih kontinuiranih laži počev od navodnih 100.000 novih radnih mjesta, laganja žrtvama genocida ili, čak, dosnimavanja intervjua njegove supruge u cilju varanja naroda i glasača - navodi SBB u saopćenju za javnost.

Zato bi, kako se u saopćenju dalje navodi, "možda najbolje bilo da i DW (Deutsche Welle) ponovo snimi intervju sa Bakirom".

Iz SBB-a ističu da je "on je zadnja osoba koja može naređivati SBB-u, iz prostog razloga što to nije u stanju da uradi ni u vlastitoj kući te da je i sam priznao kako je SBB bio i iznimno velikodušan u prepuštanju pozicija SDA-u".

- Podaci govore da SBB ima ukupno manje pozicija nego SDA, primjerice, samo direktora osnovnih škola u Federaciji BiH. A šta je sa desetak hiljada drugih njenih pozicija u svim sferama - navode iz SBB-a.

SBB, istovremeno, navodi kako prigovor SDA da se Radončić fiktivno razveo da bi mogao biti ministar sigurnosti i da bi izbjegao sukob interesa, najbolje demantuje bračni par Izetbegović.

- Njima ne smeta što su supružnici da budu član Predsjedništva BiH i svemoćna direktorica KCUS iz Sarajeva, koja okreće stotine miliona narodnog novca i na vrlo neodgovoran način upravlja životima ljekara i građana - navodi se u saopćenju, prenosi Fena.

Ne propustite