SNIJEG, KIŠA I JAK VJETAR NE POPUŠTAJU: Na Jadranu orkanska bura

Region
SNIJEG, KIŠA I JAK VJETAR NE POPUŠTAJU: Na Jadranu orkanska bura
.

U  većini krajeva Hrvatske u utorak će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom te vjetrovito. Samo na sjeverozapadu zemlje i u Istri bit će uglavnom bez oborina, a u Istri i djelomice sunčano, kaže vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda. 

Još je na krajnjem jugu lokalno moguća obilnija kiša i poneki pljusak s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima.

zagreb

Na Jadranu jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim, a još prijepodne na krajnjem jugu puhat će jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka u gorju većinom između -2 i 2, u nizinama od 3 do 7, a na Jadranu između 10 i 15 °C.

Prognoza za Zagreb najavljuje pretežno oblačno, ujutro i prijepodne lokalno uz mogućnost za vrlo malo kiše, a u okolnom gorju snijega. U drugom dijelu dana uglavnom bez oborine. Razmjerno vjetrovito uz umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će slabjeti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 7 °C.

zagreb2

Prema najavama, u srijedu će biti slično vrijeme, umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, u gorju i snijeg, prenosi Tportal.hr. 

Oborina će biti češća u Slavoniji, gorju i Dalmaciji, a na sjeverozapadu i u Istri uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima slabjeti prema kraju dana. Najniža jutarnja temperatura od -1 do 4, a na Jadranu uglavnom od 6 do 11 °C. Najviša dnevna od 4 do 7, u gorju malo niža, na Jadranu između 9 i 15 °C.

zagreb3

 

Ne propustite