NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE PREPARATE I HEMIJU: Ovako ćete kod kuće posvijetlili kosu potpuno prirodno!

Praktična žena
NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE PREPARATE I HEMIJU: Ovako ćete kod kuće posvijetlili kosu potpuno prirodno!
.

Limun i kamilica najbolje djeluju uz pomoć sunca, cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse, a med sadrži hidrogen peroksid pa ga treba spojiti sa maslinovim uljem.
 

Ljeto je idealno vrijeme za prirodno posvjetljivanje kose, a svijetle tonove najlakše će postići kosa sa žutim pigmentom, dok se za tamnije i crvenkaste tonove to ne preporučuje, piše Yahoo.Voices


Limun

Najpoznatiji prirodni tretman posvjetljivanja kose je onaj sa limunovim sokom. Pomiješajte svježe iscijeđeni limunov sok s toplom vodom u omjeru 1:1. Mješavinu nanesite na kosu, ostavite da djeluje 10-15 minuta i pustite da se kosa osuši na suncu. Sunce je vrlo važno zato što će pojačati djelovanje limuna.

Međutim, sa ispiranjem kose limunom, treba biti oprezan zato što je može oslabiti i učiniti lomljivom, pa se preporučuje da ovaj tretman koristite najviše jednom sedmično.


Cimet

Osim limuna u posvjetljavanju pomaže i cimet. Dovoljno je tri kašičice cimeta pomiješati sa četiri kašičice regeneratora i umasirati u tjeme. Nakon toga kosu zaštitite kapom za tuširanje i ostavite da djeluje četiri sata prije nego isperete. Cimet može kosu posvijetliti i do tri nijanse. Postupak možete ponoviti i nekoliko puta sve dok ne postignete željenu boju.


Kamilica

Skuvajte jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi. Nakon toga kosu isperite čajem i nanesite regenerator koji se ne ispira, a u koji ste prethodno dodali nekoliko kašičica čaja. Pustite da se kosa osuši na suncu, zato što zrake, baš kao i kod limuna, pojačavaju djelovanje kamilice. Kosa će tako lakše posvijetliti.


Med

Med sadrži nizak nivo hidrogen peroksida koji posvjetljuje kosu, pa možete pomiješati kašičicu meda sa šoljom vode i ostaviti pola sata. Nakon toga u mješavinu dodajte šolju maslinovog ulja i nanesite na kosu i zaštitite kapom za tuširanje. Ostavite da djeluje sat vremena i isperite mlakom vodom. Med neće previše posvijetliti kosu, pa ga možete kombinovati s limunom ili cimetom.

Ne propustite