Hrvatska porodica pljačkala po Danskoj, čovjeka zavezali i prijetili da će mu odsjeći penis

Region
Hrvatska porodica pljačkala po Danskoj, čovjeka zavezali i prijetili da će mu odsjeći penis
.

Hrvatska porodica iz Sydsjaellanda u Danskoj osumnjičena je za čak 16 provala počinjenih na više mjesta u proteklih šest mjeseci, piše Ekstra Bladet. 

Danas je peteročlana porodica, četiri muškarca i žena, izašla pred sud gdje su optuženi za provale među kojima je i pljačka imanja 64-godišnjeg muškarca prošlog sedmica. 

Dvoje mlađih muških članova porodica, 22-godišnjak i 19-godišnjak, također su optuženi za pljačku starijeg para u mjestu Hvidovre. Policija sumnja da je ista obitelj kriva za još cijeli niz pljački diljem zemlje, ali to se tek treba ustvrditi istragom. 

Policija je kod posljednje pljačke starijeg bračnog para u mjestu Hvidovre dvojac ulovila na djelu. 22-godišnjak je uhvaćen u 4:15 sati u noći na ponedjeljak. Drugi mladić je pobjegao, ali je uskoro i on uhvaćen. 

U kuću 64-godišnjeg muškarca lopovi su provalili 4.  Ruke 64-godišnjaka vezali su trakom, a prijetili su mu njegovim vlastitim oružjem. Također, zaprijetili su mu da će mu odsjeći penis. 

Hrvatska porodica legalno boravi u Danskoj. No, na sudskom saslušanju im je trebao prevoditelj jer samo dvoje od njih priča nešto danskog jezika. Uhićeni imaju 17, 19, 22, 47 i 50 godina.

Ne propustite