Žestoke reakcije u Srbiji nakon izjave Bakira Izetbegovića

Aktuelno
Žestoke reakcije u Srbiji nakon izjave Bakira Izetbegovića
.

Žestoke reakcije u Srbiji izazvala je najava Bakira Izetbegovića da će Bosna i Hercegovina priznati Kosovo kao nezavisnu državu, a sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost Nebojša Stefanović, za Novosti je kazao da se ''nada da izjava nije tačna''.

''Očekujem da će predsednik Srbije, zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića'', poručio je Stefanović u razgovoru za Novosti.

Ovako je ministar unutrašnjih poslova i sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost Nebojša Stefanović, za Novosti, komentarisao izjavu Izetbegovića.

''Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja. To ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji'', kazao je Stefanović.

Ne propustite