VELIKA AKCIJA: SIPA pretresa više lokacija na području USK, jedno lice uhapšeno

Bosna i Hercegovina
VELIKA AKCIJA: SIPA pretresa više lokacija na području USK, jedno lice uhapšeno
,

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su u akciji "Kapija" na području Cazina jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

"Ovo lice osumnjičeno je da je u svojstvu odgovornog lica tražilo veći novčani iznos na ime određenog zakupa, da bi pribavilo protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednog društva u kojem obavlja dužnost odgovornog lica", saopšteno je iz SIPA.

U okviru akcije "Kapija" u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku. 

Aktivnosti se realizuju po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uz podršku policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. 

Uhapšeno lice biće privedeno u službene prostorije SIPA radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predato Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu na dalje postupanje.

(Srna) 

 

Ne propustite