KOLAPS U HRVATSKOJ: Veći dio zemlje pod snijegom, kamioni zapeli na autoputu (FOTO)

Region
KOLAPS U HRVATSKOJ: Veći dio zemlje pod snijegom, kamioni zapeli na autoputu (FOTO)
.

Najavljeno nevrijeme stiglo je u Hrvatsku, a snijeg je zatrpao Gorski Kotar i Liku, pada na Sljemenu, a nastali su i problemi u saobraćaju.

Ovako izgleda cesta ako krenete prema vrhu Sljemena:

U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg, kao i nošen vjetrom na širem području Pasjaka. Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 2, staru cestu kroz Gorski kotar (DC3) i državnu cestu DC1 između Vaganca i Knina. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Prema izvještaju Hrvatskoga autokluba (HAK) u 10,30 sati, za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema otvorenog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i Dalmaciji te obrnuto.

platak-snijeg-mala625px7

Ralice još uvijek nisu prošle starom cestom, a gotovo nemoguće je doći i do Platka. Cesta je skliska i prekrio ju je snijeg.

gornje-jelenje4

U većem dijelu ostatka zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. Mogući su odroni.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put kroz gorja ne kreću bez zimske opreme. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa se vozače moli za strpljenje i razumijevanje.

Ne propustite