Protiv učitelja u kršćanskoj školi uloženo 140 pritužbi za spolno zlostavljanje

Svijet
Protiv učitelja u kršćanskoj školi uloženo 140 pritužbi za spolno zlostavljanje
.

Protiv učitelja kršćanske škole u SAD-u uloženo je 140 pritužbi za spolno zlostavljanje učenika u periodu od četiri godine.
 
Učitelj petog razreda kršćanske osnovne škole Sioux Center u sjeverozapadnoj Iowi, Curtis Van Dam (35), optužen je da je spolno zlostavljao učenike u periodu između kolovoza 2013. i listopada ove godine.
 
"Molili smo i moramo nastaviti s molitvom"
 
Vlasti su objavile da su od 18. listopada zaprimile 140 pritužbi protiv učitelja, a otpušten je odmah nakon prve prijave o "neprimjerenom ponašanju" prema učenicima. Škola je objavila da surađuje s vlastima u istrazi te izjavila:

"Plakali smo i vrijeme je da opet plačemo. Molili smo i moramo nastaviti s molitvom. Donijeli smo svoj bijes i strahove Gospodinu i sada mu moramo predati te osjećaje". Tajnica škole Cheryl Haan rekla je da za sada nije poznat točan broj Van Damovih žrtava.
 
"Vjerujemo da će pravda biti zadovoljena"
 
"Slučaj je u rukama našeg pravosuđa i vjerujemo da će pravda biti zadovoljena. Broj optužbi ne poklapa se nužno s brojem žrtava. Tugujemo zbog opsega optužbi", izjavila je Haan i poručila:
 
"Djeco, želimo da znate da vas smatramo hrabrima što ste ispričali što vam se dogodilo svojim roditeljima, policiji i istražiteljima". Van Dam je u zatvoru i čeka suđenje, prenosi Index. 

Ne propustite