SVE KLJUČA: Prijetnje ratom, crni se oblaci nadvijaju nad regijom

Region
SVE KLJUČA: Prijetnje ratom, crni se oblaci nadvijaju nad regijom
.

Kosovska policija zapljenila je veliku količinu teškog naoružanja i vojne opreme nedaleko od Glogovca, nedugo pošto je fantomska Nacionalna oslobodilačka armija, putem interneta, zaprijetila napadima ukoliko Albanci u Makedoniji, zbog presuda „Kumanovskoj grupi“ ne napuste državne institucije, prenio je RTS.
 

Teški mitraljezi, minobacači, radio-stanice i velika količina municije pronađeni su sakriveni nedaleko od sela Vrbovac kod Vitine, potvrdila je kosovska policija, čiju su akciju nadgledali predstavnici međunarodnih misija na Kosovu.

Oružje je pronađeno nedaleko od makedonske granice, a pretpostavlja se da je tu zakopano još od sukoba u toj državi 2001. godine.

Kosovska policija pokrenula je istragu, navodeći da, tokom prethodnih kontrola, na mjestu na kojem je naoružanje pronađeno nije bilo nikakvih tragova oružja.

Akcija kosovske policije uslijedila je svega nekoliko sati pošto je Nacionalna oslobodilačka armija, koja je ukinuta poslje rata u Makedoniji, putem interneta zaprijetila napadima ukoliko svi Albanci u roku od tri dana ne napuste makedonske institucije.

Ova prijetnja je uslijedila poslije presuda pripadnicima „Kumanovske grupe“, koje je sud u Skopju osudio na doživotne i kazne zatvora u trajanju od 12 do 40 godina.

Među pripadnicima ove grupe je i nekoliko Albanaca sa Kosova, bivših pripadnika OVK.

Nakon ove prijetnje, makedonska policija poduzela je „mjere kako bi se očuvali mir i stabilnost“.

Izvor:vesti.net

Ne propustite