"Sram da vas bude": Lažni zaštitnici koji ne udomljavaju pse, a vrše pritisak su suodgovorni za svaki napad na naše sugrađane

Aktuelno
"Sram da vas bude": Lažni zaštitnici koji ne udomljavaju pse, a vrše pritisak su suodgovorni za svaki napad na naše sugrađane
.

Prvo ste napravii pritisak kod donošenja Zakona da u njemu ne stoji dio da će se zdravi psi eutanizirati ako nakon odredjđenog vremena u prihvatiištu, 15-30 dana, kao sto je praksa u regionu i zemjama EU, ne budu udomljeni. 
Uradili ste to jer vi nećete da udomljavate. 
Prošlo je nekoliko godina i na nasim ulicama našlo se preko 12000 pasa. Napadaju ljude svaki dan. 
Vas nekolicina ima male biznise i manji dio pasa vozite van BiH i to dobro naplačujete. 
Istovremeno mi srećemo roditelje čija djeca danas imaju dijabetes ili epilepsiju zbog napada, trudnicu koja je izgubila dijete u visokom stepenu trudnoće, staricu kojoj je zbog napada amputirana ruka. 
Stručne analize su pokazale da je 65% pasa zaraženo bolestima koje su prenosive na ljude i da je preko 75% igralista i parkova zaraženo bakterijama kojim se naša djeca mogu zaraziti. 
Vi i dalje misite da ćete pritiscima, prijetnjama koje stalno šaljete i podrškom pojedinih novinara koji izmišljaju priče zaustaviti ovu aktivnost? 
Broj napada se smanjio ali i dalje u prosjeku jednom dnevno nekod naših sugrađana biva napadnut. 
Od iduće sedmice aktivnosti nastavljamo jos intenzivnije.
Vas lažne zaštitnike koji ne udomljavaju pse, a vrše pritisak smatram suodgovornim za sve sto se na ulicama dešava, za svaki napad na nase sugrađane. Sram da vas bude.

 

Ne propustite