Ovo ubija čak 70 posto stanica raka! NAJVEĆE OTKRIĆE DO SADA

Zdrav život
Ovo ubija  čak 70 posto stanica raka! NAJVEĆE OTKRIĆE DO SADA
.

Naučnici iz Berghofer Instituta za medicinska istraživanja uspješno su izolirali sastojak iz bobice koji ubija rak te dokazali kako ima snažan učinak na tumore glave, vrata, dojke, crijeva, prostate kao i na melanom.

Dok naučnici laboratoriji diljem svijeta već desetljećima neumorno testiraju potencijalne nove lijekove za rak i njegove brojne oblike, ekipa predvođena dr. Glenom Boyleom smatra kako je došla do nevjerojatnog otkrića koje bi moglo spasiti na milijune života. 

Riječ je o prijelomnom otkriću, tvrde znanstvenici koji su u studiji pokazali kako crvene bobice iz prašume kraj australskog Queenslanda ubija stanice raka brzinski i s minimalnim nuspojavama, piše Diply. 

Šumska bobica iz prašume specifična za australsku divljinu sadrži kemijski spoj nazvan EBC-46, koji je testiran na brojnim životinjama s raznim tipovima tumora. Za sada su njegovi efekti potvrđeni na preko 300 mačaka, pasa i konja te tasmanijskih vragova.

Sastojak se nalazi u sjemenki, a vrlo je kompliciran proces estrakcije i pročišćavanja samog spoja. Ipak, potvrđeno je kako je nakon liječenja s njim oko 75 posto tumora nestalo te se nisu vratili.

Planiraju testiranja na ljudima - Vjerujemo kako će EBC-46 zasigurno djelovati i na ljudima, jer pokreće staničnu reakciju u kojoj se prekida snabdijevanje tumora s krvi - rekao je vođa istraživanja, dr. Boyle.

Nije lako niti pronaći tu bobicu u prašumi, a zadatak pronalaženja i testiranja na ljudima na sebe je preuzela biotehnološka kompanija EcoBiotics.

Znanstvenici su objavili kako su testiranja na ljudima u fazi planiranja te su kao takva neminovna.

 

Ne propustite