Pandurević: Savez za promjene na nivou RS-a ima 38 poslanika

Bosna i Hercegovina
Pandurević: Savez za promjene na nivou RS-a ima 38 poslanika
Nova vlast na pomolu

Aleksandra Pandurević, članica glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) potvrdila je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) da očekuje kako će Savez za promjene, koji predvodio SDS, uspjeti danas u Sarajevu dogovoriti koaliciju za formiranje vlasti na državnom nivou sa Strankom demokratske akcije (SDA) i Demokratskom frontom Željko Komšić (DF).

- Građani čitave Bosne i Hercegovine žele promjene. Te promjene ne mogu donijeti snage koje su do sada vršile vlast, nego partije koje čine narodnjački blok – rekla je Pandurević.

Podsjetimo, kolaciju za formiranje vlasti na državnom nivou u nedjelju su dogovorile SDA i DF, a u 17 sati ove dvije partije u Sarajevu će obaviti i razgovore za Savezom za promjene iz RS, koju sačinjavaju SDS, PDP i NDP.

Mediju su objavili kako bi u RS-u vlast mogao činiti upravo Savez za promjene. No, da bi potisnuli SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom, za to su im potrebna 42 poslanička mjesta.

Mogu vam potvrditi da do ovog momenta Savez za promjene sigurno ima podršku 38 poslanika – rekla je Pandurević, piše NAP.

Ne propustite