STRAVIČNO: Brat (20) silovao maloljetnu sestru

Region
STRAVIČNO: Brat (20) silovao maloljetnu sestru
.

Mladić Jovo Dž. (20) iz mjesta Parage kod Bačke Palanke uhapšen je zbog sumnje da je prije nekoliko dana silovao svoju maloljetnu sestru.

Mladića je prijavila njegova majka.

- Iskreno, ne vjerujem da se to dogodilo, jer je riječ o vrijednom i primjernom dečku. On je bukvalno dijete i stalno radi. Viđala sam ga samo leti, kada radi, a zimi se i ne viđa. Njega majka optužuje za silovanje, tko zna šta se dogodilo, ovdje uglavnom nitko ne vjeruje u to.

Mladić nije imao nikakvih prestupa ranije niti je na bilo koji način problematičan. Teško ćete doći do te porodice jer živi u dijelu Parage gdje su bukvalno kuće od trske i kartona, tko zna da li imaju struje i telefon - ispričala je jedna od mještanki ovog sela koja je željela da ostane anonimna.

Kako se nezvanično saznaje, Jovo Dž. ima sestru, majku i braću, a navodno silovanje se dogodilo prije sedmicu.

- Mi smo u šoku, jer u našem selu se rijetko dešavaju takvi incidenti, pogotovo što je riječ o klincu koji je zaista vrijedan. Sve je moguće, jer danas nikome ne možeš stoprocentno da vjeruješ. Slučaj je prijavila njihova majka, a vidjeli smo da je prije sedmicu u tom kraju bila policija.

Jedan od mještana tvrdi da je Jovo Dž. porijeklom iz Leskovca, a da se doselio s majkom u Parage, piše 'Alo.rs'.

Još uvijek nije poznato da li je osumnjičenom mladiću određen pritvor i da li je na saslušanju priznao zločin.

Ne propustite