Ako ja ne mogu da te imam, niko neće! Djevojka se smijala i bacila kiselinu na bivšeg dečka

Šokantno!
Ako ja ne mogu da te imam, niko neće! Djevojka se smijala i bacila kiselinu na bivšeg dečka
.

Jednoj ženi se trenutno sudi za ubistvo u Velikoj Britaniji. Ona se sumnjiči za ubistvo, jer je njen bivši dečko odlučio da sebi "prekrati muke", pošto je povrijeđen u napadu kiselinom.

Ovaj slučaj se na ostrvu pomno prati jer će njime, zbog prava na eutanaziju, biti postavljen važan pravni presedan, sputniknews.com.

Optuženoj za ubistvo, južnoafričkoj studentkinji modnog dizajna, sudi se u Engleskoj, pošto je njen bivši dečko izabrao kada i kako će umrijeti u Belgiji. Optužena Berlina Volas (48) je bila ta koja je bacila kiselinu na bivšeg dečka. Ona je prvobitno bila optužena za korišćenje korozivne tečnosti sa namjerom da ošteti, opeče, onesposobi i nanese tešku povredu tijelu tokom incidenta koji se dogodio u septembru 2015. godine. Ali, kada je Holanđanin Mark van Dongen (29), eutanaziran u januaru 2017. godine, tužilaštvo je njenom spisku optužbi dodalo i onu za ubistvo.

Van Dongen je poslije napada bio paralizovan, sa 25 odsto tela pod opekotinama. Izgubio je nogu, lijevo oko, a skoro je ostao bez vida i na desnom oku. On je tražio od doktora da mu prekrate muke.

Napad je usljedio pošto je Van Dongen htio da okonča vezu sa Berlinom Volas i počeo da izlazi sa drugom ženom.

Poslije žestoke svađe, ona je rekla da ide u hotel. U zajednički stan se vratila oko 3 ujutru, sa kiselinom u čaši. Probudila ga je i uz smijeh, rekla:

- Ako ja ne mogu da te imam, niko neće! - tada mu je u lice bacila sumpornu kiselinu.

Mladić je tada istrčao iz kuće tražeći pomoć, vrišteći u agoniji. Komšiji je tada rekao:

- Ova k..ka mi je to uradila. Moja bivša!


Kada je sebe vidjeo u ogledalu u bolnici, zajaukao je:

- Ubijte me odmah, ako mi lice ostane ovakvo! Ne želim da živim!

Berlina Volas je ubrzo uhapšena, a u njenom kompjuteru su pronađeni upiti, "da li mogu da umrijem ako popijem sumpornu kiselinu?" i slični. Na suđenju je tvrdila da je mislila da je u čaši, iz koje je sipala kiselinu, samo voda.


Van Dongen se na kraju, ne mogavši više da izdrži bolove, prijavio za eutanaziju i preminuo je 2. januara ove godine.

Tri belgijska ljekara su potvrdila da je to bila "razumna odluka" imajući u vidu "nepodnošljivu fizičku i psihičku patnju", koju je trpio. Suđenje se nastavlja.

Ne propustite