AKCIJA FUP-A

Pogledajte snimak hapšenja Predraga Kurteša, bivšeg ministra MUP-a KS i MUP-a FBiH (VIDEO)

Objavljeno:09.11.2017 - 13:17
A A A Times Arial

U ranim jutarnjim satima počela je akcija Federalne uprave policije na području Sarajeva.

Pet osoba je privedeno po nalogu Tužilaštva BiH.
 
"Postupajući po navedenom Izvještaju Federalna uprava policije je po nalogu Tužilaštva BiH provela opsežne istražne radnje i utvrdila postojanje osnova sumnje da su državljani BiH inicijala P.K. (1953.g.), D.M. (1958.g), te K.K.(1971.g), E.M.(1976.g.) i jedan strani državljanin inicijala A.R., u periodu od 2011. do 2014. godine, u okviru ogranizovane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem pristupili provođenju mjera i radnji u cilju zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000,00 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostave Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unaprijed dogovorenim dobavljačem i to provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva, te su na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od cca milion KM, a za koji iznos je oštećen Budžet Federacije BiH"
, naveli su u FUP-u.

Među privedenima je i bivši ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH - Predrag Kurteš.

 

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!