Velika akcija FUP-a: Sarajevska policija uhapsila šest osoba

Bosna i Hercegovina
Velika akcija FUP-a: Sarajevska policija uhapsila šest osoba
U sedam različitih akcija pripadnici policije u Kantonu Sarajevo u srijedu su uhapsili šest osoba i preuzeli jednu od kolega iz Istočnog Sarajeva.

U sedam različitih akcija pripadnici policije u Kantonu Sarajevo u srijedu su uhapsili šest osoba i preuzeli jednu od kolega iz Istočnog Sarajeva.

U sedam različitih akcija pripadnici policije u Kantonu Sarajevo u srijedu su uhapsili sedam osoba.

Četiri osobe su uhapšene zbog pronalaska narkotičkih sredstava.

U 14:20 u Velikom parku na području općine Centar u Sarajevu slobode je lišen H.S. (1998. godište). Kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

Na istom mjestu uhapšen je i B.J. (1995. godište) iz Maglaja. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U 20:20 sati u srijedu slobode je lišen M.A. (1991. godište) iz Sarajeva zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

U ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, u 19:40 uhapšen je T.S. (1988. godište) iz Goražda, nastanjen u Sarajevu. Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan npaketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed.

U 23:55 službenici VII PU uhapsili su M.H. (1993. godište) rođen u Srebrenici zbog nanošenja lakše tjelesne povrede na štetu H.E. iz Sarajeva.

Među uhapšenim u srijedu je i turski državljanin C.K. (1969. godište) iz Ankare. Kod njega je pronađen okvir za pištolj. Turčin je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Jučer su u 11:50 policijski službenici II Policijske uprave od policajaca iz Istočnog Sarajeva preuzeli uhapšenog L.A. (1993. godište) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda.

(N1)

Ne propustite