USVOJIO BEBU, A ZATIM JE BRUTALNO UBIO: Sada se oglasila porodica djevojčice i sve ostavila bez riječi!

Šokantno!
USVOJIO BEBU, A ZATIM JE BRUTALNO UBIO: Sada se oglasila porodica djevojčice i sve ostavila bez riječi!
.

Bivši fitnes trener Metju Skali - Hiks (31) iz Velike Britanije osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu s mogoćnošću izlaska nakon minimalno 18 godina provedenih iza rešeteka. 

Baka i djed malene Elsi (koja je prvobitno nazvana Šejla) pokušali su da usvoje djevojčicu kada je oduzeta od biološke majke, ali socijalne službe to nisu dopustile.

- Prihvatam činjenicu da je moja kći, u vrijeme kada je rodila devojčicu, živjela haotičnim životom i da nije mogla da se brine za bebu koju su joj socijalne službe oduzele pet dana nakon porođaja. Kao njena porodica nastavili smo da kontaktiramo s Šejlom dok je bila kod udomitelja. Bili smo jako vezani za nju i jako smo je voljeli. U januaru 2015. započela sam pravni proces kako bi postala legalna starateljka. Želela sam da odrasta u sretnoj i toploj porodici, no to nam je sve oduzeto kada su socijalne službe odlučile da je daju drugom čovjeku. Nastavili smo da se borimo iako nam je svaki dan bio prožet bolom. Voljeli smo je bezuslovno. Da nam nije bila oduzeta, sada bi još bila živa - rekla je baka preminule djevojčice, Šijan O'Brajan.

Na sudu je rečeno kako je beba sedmica prije smrti imala brojne sumnjive povrede uključujući modrice i prelom noge nakon što je, po rečima ubice, "pala niz stepenice".

Beba je bila mučena mjesecima, a patolog je utvrdio da ju je Skali-Hiks, gej fitnes instruktor iz Kardifa, 25. januara 2016. tresao, a potom bacio na pod pri čemu je zadobila ozbiljnu povredu glave što je prouzrokovalo srčani udar.

Skali-Hiks je tog dana nazvao hitnu i rekao im kako je devojčici promenio pelenu, otišao iz sobe, a kada se nekoliko minuta kasnije vratio, "on nije reagovala".

- Približio sam joj se i nazvao je po imenu, ali nije se odazvala. Sagao sam se da je prodrmam, ali ni tad nije bilo odgovora, pa sam nazvao Hitnu - rekao je poroti i "pojasnio im" kako je nastavio s oživljavanjem sve dok djevojčicu nije preuzela policija i odvela je u bolnicu.

Međutim, porota mu nije povjerovala.

Elsi je umrla četiri dana kasnije u bolnici u Kardifu nakon što su lekari utvrdili da ne mogu da je spasu, piše "Dejli mejl" a prenosi "Jutarnji list".

Snimak mozga pokazao je da je malena Elsi imala krvarenje u mozgu, a obdukcija je pokazala kako je imala i slomljena rebra, napuklu butnu kost i napuklu lobanju.

ubica

Tokom suđenja porota je čula kako je Skali-Hiks slao sms poruke svom suprugu Kregu (36) u kojima je pisalo kako se muči s Elsi koja je "Sotona u obliku bebe" i "mali psiho".

Juče je Skali-Hiks bez emocija na licu dočekao presudu za ubistvo nemoćnog djeteta.

Socijalne službe trenutno su pod istragom, pošto su socijalni radnici posjetili porodicu 15 puta kako bi utvrdili kako se Elsi snalazi u novom domu, ali nisu ništa prijavili iako je dijete u jednom trenutku imalo modrice i slomljenu nogu, piše "Daily Mail".

 

Ne propustite