Hrvatski premijer Andrej Plenković poludio u Saboru: "Ovo je dno dna"

Region
Hrvatski premijer Andrej Plenković poludio u Saboru: "Ovo je dno dna"
.

Premijer Plenković danas je u Saboru podnio izvještaj o sastanku Europskog vijeća, a nakon toga je rasprava zastupnika trajala više od tri sata, što je premijeru zasmetalo.

Nakon što je rasprava završila obratio se zastupnicima i poručio im je kako je cijela rasprava bila "dno dna".

"Ovo je dno dna"

"Ovo je dno dna. Ne mogu se oteti dojmu da je ovo najniža razina koju možete naći u bilo kakvom parlamentu bilo, kakvom saboru bilo koje zemlje. Ovo je samo jedna teška žalost, očaj... Zaboravljamo da je predstavnička institucija najviša institucija u Hrvatskoj koju eto neki zastupnici, a vidim da je nastala jedna fascinantna koalicija u Hrvatskom saboru, aktera koji će sigurno zaslužiti da dobiju biste u ovom visokom domu, u takvom sastavu imamo prigodu slušati, pamtiti, bilježiti i voditi se jednom razinom komentara rasprave koji ne da nemaju nikakve veze s temom već nemaju nikakve veze sa zdravim razumom", rekao je zastupnicima. 

Dodao je i kako je njegova namjera bila dobronamjerna i kako je htio senzibilizirati i Sabor i hrvatsku javnost o europskim temama. 

Posebno se obratio zastupniku Marasu. 

"Vi ste bili ministar u hrvatskoj vladi u momentu kad smo bili članica EU-a. Ono što vi govorite je neshvatljivo, kolega Maras, nije dostojno druge najveće stranke u RH. Ovo što ste vi rekli u zadnjoj intervenciji, to je strašno", rekao je premijer i optužio Marasa da ne čita materijale vlade.
Kritizirao i Bulja i Pernara

Osim prema Marasu bio je oštar i prema Bulju i Pernaru. 

"I ja mogu jednako biti čovjek iz naroda kao i vi, i više, ali to ne znači da ne mogu biti i predsjednik Vlade na Europskom vijeću, u Sinju, na Peruči, u Vukovaru... jednako angažiran, jednako ozbiljan i odgovoran, prenosi Hina.

Ovaj cirkus koji radi gospodin Pernar - to je utjecaj društvenih mreža na demokraciju u Hrvatskoj. Trošite svoje vrijeme, trošite vrijeme ljudi koji ovdje rade, zagađujete javni prostor retorikom koja je nepopravljiva", zaključio je Plenković.

Ne propustite