Nemoj deda Ljubo, to me boli - Dijete je dobilo tjelesnu povrede Protiv starca (83) je podignuta optužnica zbog silovanja djevojčice (8) (FOTO)

Objavljeno:08.11.2017 - 21:07
A A A Times Arial

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu za silovanje protiv Ljubomira D. (83) iz Zaplanjske Toponice kojom ga tereti da je 23. jula prošle godine u svojoj kući napastvovao osmogodišnju komšinicu.

Ljubomir je maloljetnicu prinudio na čin izjednačen sa obljubom, iskoristivši to što je dijete došlo kod njega da bi mu donijelo pivo koje je tražio da mu se kupi.

- Maloljetnicu je uhvatio za desno rame na silu je ugurao u kuću, gurnuo je na krevet i dok je bila u ležećem položaju jednom rukom je držao njene ruke a drugom joj je skinuo bermude i gaćice do kolena, a zatim srednjim prstom izvršio penetraciju u njen polni organ - navodi tužilaštvo.

Kako je utvrđeno sudsko medicinskim vještačenjem, dijete je dobilo laku tjelesnu povredu u vidu rascepa sluzokože podsluzokožnog sloja uz podlive na malim stidnim usnama čime je dokazana optužba za silovanje.

maj

Silovanje je prijavila majka osmogodišnjakinje kojoj se ona požalila da joj je komšija gurnuo prst u polni organ.

Užasnuta žena je nakon Ljubomirovog hapšenja kazala novinarima da se dijete požalilo da je pecka kad mokri te da je bilo posramljeno.

- Odvela sam je kod doktorke koja je pozvala policiju kada je ustanovila šta se desilo. Kčerka mi je doživjela veliku traumu, u snu vrišti: "Nemoj deda Ljubo, to me boli, ima majka da me bije" - rekla je tada Maja A.

Tokom istrage Ljubomir je negirao da je napastvovao dijete.


Ukoliko bude dokazano da je izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, Ljubomiru preti kazna zatvora od čak 10 godina. Naime, Krivični zakonik predviđa ovako strogu kaznu za silovanje ako je žrtva dijete.

kuc

(Telegraf)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!