KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV MALOLJETNIH NAPADAČA: Troje tinejdžera ide na sud zbog prebijanja učenice

Region
KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV MALOLJETNIH NAPADAČA: Troje tinejdžera ide na sud zbog prebijanja učenice
.

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenut će krivični postupak protiv tri maloljetne osobe zbog nasilja nad B.N, učenicom prvog razreda Tehničke škole "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, koji se dogodio sredinom oktobra.

Prema Saopštenju Višeg javnog tužilaštva, postupak će biti pokrenut protiv S.V, K.V. i D.R. starih 15 godina, dok će sve nadležne institucije i stručne službe biti uključene u aktivnosti sperječavanja vršnjačkog nasilja, koje se neće tolerirati, piše u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je danas Tužilaštvu u Kragujevcu dostavljen izvještaj Policijske stanice u Aranđelovcu da je 13. oktobra u Tehničkog školi "Mileta Nikolić" u odjeljenju došlo do nasilja nad učenicom B.N. (16).

Više javno tužilaštvo je u suradnji s policijom poduzelo sve potrebne mere i radnje kako bi se rasvijetlile činjenice, pie u tekstu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je danas osudio nasilje nad učenicom i rekao da će policija u suradnji s tužilaštvom i centrom za socijalni rad poduzeti sve mjere da bi se taj slučaj riješio što prije, piše Kurir.

Ne propustite