OPASNO UPOZORENJE: Zemlja postaje UŽARENA kugla, moramo što prije da kročimo tamo gdje niko nije

Zanimljivosti
OPASNO UPOZORENJE: Zemlja postaje UŽARENA kugla, moramo što prije da kročimo tamo gdje niko nije
.

Genijalni fizičar Stiven Hoking upozorio je kako će ljudska rasa nestati s lica Zemlje jer će se za manje od 600 godina pretvoriti u užarenu vatrenu kuglu.

Fizičar već duže vrijeme sa svijetom dijeli svoje mračne prognoze, a sada je objavio kako će, zahvaljujući samom čovječanstvu, Zemlja postati užarena kugla. Do katastrofe ćemo kao rasa stići zahvaljujući ubrzanom rastu populacije i sve većim energetskim zahtjevima, prenose mediji.
 
Hoking tvrdi kako ljudi moraju "hrabro da kroče tamo gdje još niko dosad nije kročio", ukoliko žele da nastave vrstu kroz narednih milion godina.

Hoking se putem video veze javio na samit "Tencent WE" u Pekingu i apelovao na investitore da podrže njegov plan putovanja na najbližu zvijezdu van našeg solarnog sistema, u nadi da će se tamo nalaziti planeta koja će pružiti mogućnost za stvaranje međuzvijezdane civilizacije.

Zemlji najbliži zvijezdani sistem je Alfa Kentaur, udaljen četiri milijarde svjetlosnih godina. Naučnici vjeruju kako bi se u tom sazviježđu mogle nalaziti dvije egzo-planete na kojima bi potencijalno mogao da postoji život.
 
Hoking je već ranije podržao "Brejktru Staršot", projekat milijardera Jurija Milnera koji želi da izradi minijaturne letjelice koje bi za samo 20-ak godina mogle da stignu do susjedne zvijezde.
 
"Takvim sistemom mogli bismo do Marsa da dođemo za manje od sata, a na Plutonu bismo bili za nekoliko dana, prestigli Vojadžer za manje od nedjelju dana, a Alpfu Kentauri dosegli bismo za tek 20 godina", rekao je Hoking.
 
Direktor kompanije Brejktru Staršot, bivši vođa NASA-inog istraživačkog centra Ames, takođe se pojavio u Pekingu.
 
"Ako sve bude išlo kako treba, malo iza sredine ovog vijeka imaćemo prvu sliku planete koja bi mogla da podrži život kako orbitira oko najbliže zvijezde’, rekao je.
 
(Net.hr)

Ne propustite