Zašto zamarati mozak teškim mislima? Evo zašto je dobro biti LIJEN

Zanimljivosti
Zašto zamarati mozak teškim mislima? Evo zašto je dobro biti LIJEN
.

Ponekad je dobro biti lijen i ne raditi baš ništa, niti zamarati mozak teškim mislima. I tijelu i umu treba odmor od svakodnevice, a nema boljeg načina za to od opuštanja - od kvalitetnog ljenčarenja.

Ljenčarenje ima svojih psihičkih i fizičkih prednosti.

1. Snižava krvni pritisak

Nakon stresnog dana dobro je ispružiti se , duboko udahnuti i ljenčariti. To umiruje i opušta, a time i snižava krvni pritisak te usporava rad srca.

2. Poboljšava vježbanje

Iako se čini suludo, istina je da malo lijenosti dobro dođe kod vježbanja. Tada nećete vježbati dugo, ali intenzitet treninga će biti jači. Studije su pokazale da su upravo kraći i intenzivniji treninzi praćeni periodima odmora bolji za gubitak viška kilograma i ostanak u formi.

3. Povećava kreativnost

Ljenčarenje i ne razmišljanje o ničemu posebno zapravo vodi najboljim idejama. Ponekad uporno mozganje i pokušavanje dolaska do neke ideje može imati sasvim suprotan učinak. Mozak bolje radi kada se opusti.

4. Povećava učinkovitost

Upravo je lijenost odgovorna za sve one izume koji nam olakšavaju život i rade umjesto nas. Mnogi od njih nastali su iz čistog besposličarenja. Lijenost, također, prisiljava čovjeka da brže obavi neki zadatak kako bi mu ostalo više vremena za ljenčarenje.

5. Jača sposobnost rješavanja problema

Kada si dajete vremena da promislite, imate više šanse smisliti pravo rješenje problema nego ako to pokušavate napraviti brzo i na silu. Ljenčarenjem možete razmisliti o nekom problemu, trebate li uopće intervenirati i koji potez bi bio najbolji.

6. Bolje razumijevanje samog sebe

Ako dopustite mislima da ponekad besciljno lutaju, možete doći do fantastičnih spoznaja o sebi i svijetu u kojem živite. To je šansa da o nekim stvarima promislite na novi način, da ih sagledate iz nekog drugog ugla.

7. Poštivanje sadašnjeg trenutka

Poput meditacije, i ljenčarenje dovodi do toga da cijenite sadašnjost, taj trenutak u kojem se upravo nalazite. Možda upravo uživate ne radeći ništa uz šalicu finog čaja, udišući mirise prirode u vrtu ili jednostavno osluškujete kucanje sata i uživate, otkriva LittleThings.com.

Ne propustite