Na ovom pješačkom prelazu je Keba udario djevojku: Evo kolika ga kazna čeka!

Region
Na ovom pješačkom prelazu je Keba udario djevojku: Evo kolika ga kazna čeka!
.

Pjevaču Draganu Kojiću Kebi, koji je večeras na Novom Beogradu udario djevojku na obilježenom pješačkom prelazu, prijeti od jedne do osam godina zatvora za izazivanje ove saobraćajne nesreće. Visina kazne zavisi od stupnja povreda djevojke, kao i od toga da li je Keba vozio pod dejstvom nedozvoljene količine alkohola.

Pjevač je "Audijem" pokosio A. Đ. (18) koja je prema prvim informacijama, dobila povrede glave i prevezena je u bolnicu.

Ako se ustanovi da je djevojka dobila lake tjelesne povrede kao što su kontuzija (ugruvanost), pjevaču prijeti kazna do jedne godine zatvora, ali ako djevojka ima teške povrede u vidu prijeloma, Kojiću prijeti do četiri godine zatvora.

I u jednom i u drugom slučaju, tužilaštvo može da primjeni načelo oportuniteta, i ponudi Kojiću da uplati novac u humanitarne svrhe, a ono odustane od gonjena.

Ova varijanta, međutim, ne može se primijeniti ako se ustanovi da je Keba vozio pod dejstvom alkohola. U tom slučaju, ako je djevojka dobila lakše povrede pjevaču prijeti tri godine zatvora, a ako ima teške, čak i do osam, piše telegraf.rs.

Ne propustite