U Historijskom muzeju BiH arhitektonske fotografije mladih stvaralaca iz Zenice

Kultura
U Historijskom muzeju BiH arhitektonske fotografije mladih stvaralaca iz Zenice
.

Mladi fotografi okupljeni u Creative Shooting tim iz Zenice postavili su u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu arhitektonske fotografije koje vizualno prezentiraju unutarnje i vanjske forme tog muzeja u korelaciji s njegovim okruženjem.

Senad Muslić iz nevladine organizacije Forum građana Zenica kazao je Feni da je izloženo 20 fotografija, koje će publika moći vidjeti do kraja novembra.

Ističe da je namjera izložbe bila prikazati arhitekturu objekta i prostorni kontekst sa objektima u njegovoj neposrednoj okolini, ali i populariziranje tog i sličnih kulturnih prostora.

Direktorica Historijskog muzeja BiH Elma Hašimbegović kazala je na otvaranju da se menadžment trudi da muzejski prostor ne bude prazan nego da uvijek iznova prima publiku, a izložba poput ove pravi je doprinos tome.     

Creative Shooting tim djeluje na teritoriji BiH s ciljem kritičkog promatranja objekata i pojava u društvu, a izložba pod nazivom "Museum Architecture Creative Shooting" prva je u nizu koje će biti upriličene u okviru Mjeseca muzeja u Historijskom muzeju.

Organizatori izložbe su Forum građana Zenica i Historijski muzej BiH, a moderatorica Creative Shooting tima iz Zenice je magistrica vizualnih umjetnosti Majda Turkić. Na ceremoniji otvaranja izložbe upriličen je i muzički performans Srednje muzičke škole iz Zenice.  

Ne propustite