Horor u osnovnoj školi: Učenik izujedao druga na času, roditelji ne daju djeci da idu u školu

Region
Horor u osnovnoj školi: Učenik izujedao druga na času, roditelji ne daju djeci da idu u školu
.

Cijelo odjeljenje trećeg razreda Osnovne škole "Miloš Crnjanski", u naselju Satelit u Novom Sadu, nije došlo u školu zbog ponašanja jednog problematičnog đaka, a svi roditelji saglasili su se da odjeljenje u kojem su njihova djeca nije bezbjedno za boravak, piše Srbijadanas.com.

 Incident se dogodio kada je na času jedan od učenika fizički nasrnuo na drugo dijete, izujedao ga, te je devetogodišnjak završio u bolnici.

Roditelji su donijeli odluku da se problem vršnjačkog nasilja hitno mora riješiti, a posebno zbog činjenice da rukovodstvo škole do tada nije preduzelo mjere neophodne da se dijete sa problemom u ponašanju adekvatno zbrine.

- Prije oko mjesec dana dobili smo iz drugog odjeljenja jedno dijete koje je svima pravilo problem. Svi smo prepoznali o čemu je riječ i tražili da se nađe neko rješenje zbog niza incidenata, nasilnog ponašanja, neposlušnosti prema učiteljici koja je uradila sve što je mogla, ali to dijete nije mogla da kontroliše.

Mišljenje roditelja je da je tom djetetu bila potrebna dodatna pomoć, kao i da ne može više da boravi u okruženju gdje maltretira sve druge đake. Zato nismo pustili djecu u školu - kaže jedna od majki.

Nakon što su se roditelji kolektivno pobunili i vidom štrajka poručili školi da riješi ovaj problem, direktorka Zdenka Ivković sinoć je hitno donijela odluku da se problematični mališan premjesti u drugo odjeljenje. On je od danas u novom kolektivu, pa su mališani danas ponovo sjeli u školske klupe.


Prosvjetna inspekcija će obaviti vanredni nadzor, dok u školi nisu komentarisali slučaj, pa za sada ostaje bez odgovora pitanje kako će se premještanjem problematičnog djeteta trajno riješiti problem. Prema nezvaničnim informacijama, majka nasilnog djeteta moraće da prisustvuje nastavi sve dok posebna komisija ne utvrdi šta i kako dalje.

Inače, kako su zaključili članovi Koordinacionog tijela za borbu protiv nasilja, pojedini direktori škola ne šalju redovno izvještaje o nasilju u njihovim školama, što su obavezni, a dešava se i da neki slučaj vršnjačkog nasilja prikriju i ne obavjeste nadležne.

 

(Telegraf)

Ne propustite