Slučajevi seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu u drugom planu u medijima pred priznanjima o homoseksualnosti?

Svijet
Slučajevi seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu u drugom planu u medijima pred priznanjima o homoseksualnosti?
.

Jedna od novijih vijesti je ona o pedofilskom slučaju u koji je upleten poznati glumac Kevin Spacey.  Niz pokrenutih slučajeva seksualnog nasilja u Hollywoodu mediji prate i svakodnevno izvještavaju o njima.

Iz dana u dan pojavljuju se novi slučajevi i žene, u velikoj mjeri glumice, se ohrabruju govoriti o svojim negativnim iskustvima o kojima su dosad šutjele.

Ipak, valja se zapitati kako javnost percipira neke od hollywoodskih moćnika koji godinama omalovažavaju žene i iza sebe imaju čak i slučajeve pedofilije ili seksualnog napastovanja.

Jedna od novijih vijesti je ona o pedofilskom slučaju u koji je upleten poznati glumac Kevin Spacey. Glumac Anthony Rapp otkrio je da ga je Spacey pozvao 1986. u svoj stan na zabavu i po završetku večeri, kada su svi gosti otišli, gurnuo na krevet, popeo se na njega i pokušao spolni odnos. Rappu se činilo da je Spacey bio pijan te ga je odgurnuo i otišao. Danas 58-godišnji Spacey rekao je kako se te priče ne sjeća, ali ga je potakla da javno progovori o svom seksualnom opredjeljenju.

screenshot-3

U objavi na društvenim mrežama ispričava se Rappu ako ga je doveo u neugodnu situaciju te piše kako je imao kroz život romantične veze i s muškarcima i ženama, a sada je odlučio živjeti kao homoseksualac.

screenshot-1

Osim što je pedofilski slučaj sveo na ispriku putem društvenih mreža, Spacey je spretno okrenuo priču na govor o svom seksualnom opredjeljenju, o kojoj mediji izvještavaju s puno više interesa nego za pedofilski slučaj od prije 30 godina. „Nakon optužbi za zlostavljanje Kevin Spacey napokon priznao da je homoseksualac“, „Kevin Spacey tvrdi da se ne sjeća, ali usput priznao i da je gay“ neki su od naslova koji prate slučaj pedofilije prema tada 14-godišnjem dječaku!


Ipak, njegovo „outanje“, odnosno priznanje da je homoseksualac nije svugdje naišlo na zeleno svjetlo pa se na društvenim mrežama mogu naći brojne objave u kojima se Spaceyja kritizira kako je odabrao krivi trenutak za takvo priznanje te kako slučaj maloljetničkog napastovanja nema veze s otkrivanjem seksualnog opredjeljenja.

Javnost je godinama bila upoznata i s praksom Hugha Hefnera, utemeljitelja časopisa Playboy, koji je u svojoj vili živio s brojnim „zečicama“ koje su mu ujedno bile i seksualne partnerice.

Kada je krajem rujna umro u 91. godini mediji su pisali o njegovu životu, radu, ali i seksualnim iskustvima i eksperimentiranjima, predstavljajući ga tada kao genijalca i revolucionara. Net.hr tada je pisao: „Iako se mnogima čini kako je bio samo preverznjak koji je volio seks, Hefner je zapravo jedan od zaslužnih što seks više nije tabu tema i što je dio svakodnevnog razgovora.“ U istom članku piše i kako je Hefner uvijek imao velike seksualne apetite, a kada se razveo od prve supruge uživao je u pornografskim filmovima, pokeru na skidanje i grupnom seksu.

Hefnerovu genijalnost isticao je i Telegram: „Hefner je pokazao kako je izuzetno bistar, ima klikere (genijalni IQ 152) i brzo pamti. U svega dvije i pol godine stekao je dvije diplome; jednu iz umjetnosti i psihologije, a drugu iz kreativnog pisanja, za koje je imao prirodni talent.“

„U jednom je TV intervjuu priznao da je tijekom sedamdesetih intenzivno eksperimentirao s vlastitom seksualnošću i da je imao nekoliko uzbudljivih gay veza“, piše u članku i dodaje se kako je Hefner„fascinantan medijski genije i ekscentrik kakvog svijet zasigurno više neće imati.“

U njegovu su vilu useljavale zečice, a tportal je pisao da “Iako je, kako je tvrdio, spavao s više od tisuću žena, Hefner je zapravo cijeli svoj život proveo tražeći onu pravu.“

Njegove „zečice“ svojevremeno su progovorile o iskustvima u vili i omalovažavanju koje svakodnevno doživaljavaju. Pravila, zabrane izlaženja i posjećivanja prijatelja samo su bile dio zlostavljačke stvarnosti.

„Kad počne seks, prvo mu njegova glavna djevojka pruža oralni seks, a nakon toga se seksa s njim. Ona ima pravo prvenstva jer je tako najsigurnije. Nema zaštite, nema testiranja. Njega jednostavno nije briga“, prenio je Jutarnji riječi jedne od Hefnerovih partnerica.

S jedne strane nastoji se ukazati na problem seksualnog nasilja u Hollywoodu, a s druge strane iste te zlostavljače prikazuje se kao genijalce i revolucionare koji svojim načinom života pokreću jedno novo vrijeme i hrabro progovaraju o svom životu.

Ne propustite