JEZIVA IZJAVA VLADIMIRA MARJANOVIĆA KOJU SU SVI PREDVIDJELI: Izgovorio rečenicu koja OTKRIVA POZADINU UBISTVA

Region
JEZIVA IZJAVA VLADIMIRA MARJANOVIĆA KOJU SU SVI PREDVIDJELI: Izgovorio rečenicu koja OTKRIVA POZADINU UBISTVA
.

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, poručio je sinu da šuti i zaprijetio mu da bi mogao da bude likvidiran ukoliko policajcima kaže sve što zna o ubistvu svoje supruge.

Svekar Jelene Marjanović je ovakvu poruku sinu Zoranu poslao u noći hapšenja 15. septembra ove godine – on je tada novinarima rekao da se plaši da bi njega neko mogao da ubije u zatvoru i to onda predstavi kao samoubistvo.

Advokat Nebojša Milosavljević koga je svojevremeno angažovala Jelinina porodica, kaže da su ovu izjavu Vladimira Marjanovića svi u javnosti previdjeli, a da bi je trebalo shvatiti veoma ozbiljno jer ona zapravo poručuje Zoranu da ni po koju cijenu ne smije da progovori.

(Ne)realna opasnost?

Milosavljević kaže da je Vladimir Marjanović 15. septembra preteću poruku svjesno plasirao novinarima jer je znao da do pritvorenika svakodnevno dolazi dnevna štampa.

- Vladimir je, bez ikakvog povoda i razloga za to, rekao da postoji mogućnost da Zoran bude ubijen u zatvoru, što bi kasnije bilo predstavljeno kao smaoubistvo. Ta izjava jeste jako ozbiljna poruka, iza koje se sasvim vjerovatno krije nešto što je široj javnosti nepoznanica. U zatvoru, naročito u beogradskom CZ-u je teško ubiti nekog, ali nije nemoguće. Pitanje je, međutim, ko bi imao motiv da ubije Zorana? Sve mi se čini da je Vladimir time poslao poruku sinu da šuti – kaže advokat Milosavljević.

Zoranov otac Vladimir je ranije rekao da je hapšenje njegovog sina odmah po izlasku iz rijalitija Zadruga „klasična namještaljka kako bi se istraga skrenula sa pravog ubice“.

- Jelena je bila u vezi sa tajkunom koji je jako moćan i drži pola grada. Tražila je od tog tajkuna da se razvede, ali on nije htio i zato ju je ubio. Plašim se da će mi Zorana ubiti u zatvoru i da će predstaviti to kao samoubistvo – rekao je u spornoj izjavi Vladimir koji je posle toga naprasno zaćutao i u tužilaštvu odbio da bilo šta kaže o svojim eventualnim saznanjima.

Za razliku od advokata Milosavljevića, koji smatra da je Zoran uhapšen na osnovu prikupljenih dokaza, bivši šef državne bezbednosti, Božidar Spasić, u to sumnja i tvrdi da je čitav ovaj slučaj „projekat paradržavnih i parapolicijskih struktura“ koji hoće da degradiraju aktuelno rukovodstvo MUP.

- Sve mi se čini da je „sapunica Marjanović“ kreacija nekog pritajenog društva koje vrlo namjerno i svjesno zamajava javnost i prikriva dokaze, pozadinu i počinioce. Sa sumnjivim motivom, neko je vrlo vešto uspeo da ovaj slučaj plasira kao novu dimenziju rijalitija, koji je po popularnosti potukao sve dosadašnje programe tog tipa – kaže Spasić i dodaje:

- Pravo pitanja jeste ko je angažovao toliko advokata da brane Marjanovića, odnosno ko ih plaća?! Ubijeđen sam da sama porodica nema toliki novac. Mislim da tu temu još niko nije uzeo ozbiljno u razmatranje, a upravo u tom grmu leži zec! Pa ni jedan Darko Šarić nema toliko branilaca, a pun je ko brod.

Zoran na slobodi?

Spasić prognozira da će „režiser ove sage“ na kraju namestiti da Zoran izađe kao „pobjednik“ i bude oslobođen.

- Logično se nameće zaključak da Zoran i njegova porodica od početka imaju garancije od nekog vrlo utjecajnog da će sve proći bezbolno po njih ako budu „kooperativni“. Na to upućuje njihovo izuzetno mirno držanje. Da li ste ikad na licu nekog od njh vidjeli strah, nemir ili bilo kakvu reakciju koja upućuje na to da se boje krajnjeg ishoda? - pita Spasić.

(Novi.ba/Informer.rs) 

 

Ne propustite