Misterije iza ovih 8 fotografija se ne mogu objasniti

E buraz
Misterije iza ovih 8 fotografija se ne mogu objasniti
.

Dosta toga može biti lažirano ovih dana … Mislim na bilo koga sa dobrim fotografskim vještinama, ili dobrim baratanjem u Adobe Photoshop-a to može učiniti. U svakom slučaju, ove fotografije i pojave su neke od najpoznatijih neobjašnjivih fotografija na internetu. Vjerovatno se mogu kladiti da ste naišli na neke od tih groznih slika u jednom ili drugom trenutku. Iako su neke od ovih neobjašnjivih fotografija još uvijek zaključene 100% kao lažne, neke su potpuno misteriozne…

Misteriozni astronaut

1-94

Jim Templeton je snimio ovu fotografiju svoje kćeri, ali u to vrijeme nije primijetio čudnog astronauta koji stoji iza nje. Čudna figura je primijećena kasnije nakon što je razvio film. Programeri u Kodaku takođe su rekli da film nije izmijenjen na bilo koji način.

Žena u braon kaputu

2-90
Žena koja nosi “smeđi kaput” viđena na ovoj fotografiji tokom atentata Džona F. Kennedyja u Dalasu takođe je poznata od strane FBI-a kao dama Babuška. Prema očevidima, snimila je čitavu tragediju, ali vlasti nikada nisu mogle da je prate.

Dyatlov incident

3-90
Sovjetski planinari su umrli na Uralskim planinama 1959. godine. Spasiovi su uzeli sliku iznad, a prema njoj, sedam planinara je istrčilo iz svojih šatora bosonogi u sneg pokušavajući pobjeći od nečega. Utvrđeno je da su uzroci smrti bili hipotermija, pretežni prelomi grudnog koša i teške povrede glave, a čudno je da je kod jednog nedostajao jezik i odjeća koja je testirana kao visoko radioaktivna.

Svjetla u Feniksu

4-92
Fotografija snimljena 13. marta 1997. godine pokazuje neidentifikovana svjetla koja se pojavljuju u gradu Phoenix, Arizona. Mnogi svjedoci rekli su da su svjetla ostala nepromjenjena satima i ponovo se pojavljivala iznad Phoenixa 2007. i 2008. godine. Vazduhoplovstvo kaže da su svjetla sa vežbi obuke, iako ljudi vjeruju drugačije.

Putnik kroz vrijeme

5-83
Ovo je fotografija snimljena 1941. godine na ponovnom otvaranju mosta Južni Forks u Kanadi i izgleda kao bilo koja druga obična slika snimljena u toj dobi. Ali pogledajte bliže, primjetite li da postoji momak sa onim što izgleda kao kamera, a ko je u modernoj odjeći umjesto onih tokom 1940-ih?

Misteriozni palac

6-81
Pogledajte bliže dječaku u crnoj majici u krajnjem desnom uglu, primjetite ruku i palac blizu njegovog lijevog uha? Odakle je to došlo? Čudno je da se taj fenomen ne može objasniti među ovom četvoricom dječaka ?!

Satelit crni vitez

7-73
Niko ne zna (uključujući i stručnjake) kako ili šta je taj misteriozni mračni predmet koji orbitira Zemlju na fotografiji ispod, snimljen 1998. godine tokom američke misije svemirskog prevoza do Međunarodne svemirske stanice. Izgleda da je objekat koji izgleda kao satelit postojao zadnjih 13.000 godina.

Incident na jezeru Falkon

8-68
Stefan Michalak je bio u šumi u blizini Falcon jezera u Manitobi, Kanada, kada je vidio kako mnogi i vjeruju, da je sletio NLO. Rekao je da kada su se otvorila vrata,  čuo glasove unutra, ali kada su se vrata zatvorila, a objekat se podigao na nebo, topli vazduh je izazvao vatru na njegovoj košulji. Kada je Michalak odveden u bolnicu, doktori su pronašli uzorak tačkastih opeklina širom njegovih grudi, što je prikazano na slici iznad.

(Novi.ba/vedrastrana.com)

 

 

Ne propustite