Ponovo nepravda na utakmicama 1. lige Federacije: Sudijska odluka natjerala fudbalere Igmana na suze !

Sport
Ponovo nepravda na utakmicama 1. lige Federacije: Sudijska odluka natjerala fudbalere Igmana na suze !
.

Igman iz Konjica i Sloga iz Simin Hana remizirali su danas u utakmici 14. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1.

Sudijske nepravde natjerale fudbalere Igmana na suze Kraj utakmice domaći igrači Igmana su dočekali u suzama. Primili su pogodak u sudijskoj nadoknadi, ali ih je više od remija zabolio način, na koji je sudijska trojka vodila ovaj susret.

Trojac delegiran za ovu utakmicu, glavni sudija Kazlagić sa pomoćnicima Hušidićem i Zjakićem, jednostavno od prvog zvižduka u najmanju ruku nisu bili naklonjeni domaćoj ekipi. Konstantni prekidi igre, nisu dozvolili da se igra razvije, pa je bilo jasno da će se domaći morati boriti i protiv svojih protivnika, ali i sudijskog trojca.

Gosti su iz prve prilike na utakmici postigli pogodak, a cijela situacija se desilo duboko u sudijskoj nadoknadi, izvan vremena predviđenog za nadoknadu. Činilo se i da se radilo o nedozvoljenoj poziciji u kojoj se nalazio strijelac pogotka Kostić, ali signalizacije pomoćnika nije bilo.

Momci iz Igmana nisu zaslužili ovakav odnos sudija jer su sve svoje protivnike korektno dočekali i ispratili jednako kao i službena lica, pa je pitanje kome i zbog koga ovi momci rade na treninzima, i zašto da utakmice napuštaju sa suzama u očima zbog bahatosti pojedinaca. Kako su se ponašali tokom susreta govori podatak da su nakon utakmice ispraćeni uz pratnju policije, nakon što su morali 15-ak minuta po okončanju meča provesti na terenu.

(sport1.ba)

Ne propustite