MONSTRUOZNO: Zloglasni pedofil otkrio kako je otimao, silovao i ubijao djecu

Šokantno!
MONSTRUOZNO: Zloglasni pedofil otkrio kako je otimao, silovao i ubijao djecu
.

Serijski ubojica i pedofil Robert Black iz Velike Britanije osuđen je na 12 doživotnih kazni, a u januaru 2016. umro je od srčanog udara u zatvoru na sjeveru Irske.

Razgovori između Blacka i njegovog savjetnika Rayja Wyrea snimljeni 1990. godine, koji će biti objavljeni u CBS-ovom dokumentarnom serijalu "Glas serijskog ubojice", otkrivaju dubinu izopačenosti njegovog uma.

Wyre se u razgovorima s Blackom držao dvaju pravila: laskao je njegovom egu i slušao ga bez osuđivanja, a zauzvrat Black mu je bez imalo susprezanja dao detaljne opise svojih žrtava i zločina koje je počinio, te tako policiji podastro dovoljno dokaza da ga osude i bez službenog priznanja.

 - Mnogi serijski ubojice su arogantni i vole da im se laska. Black je u jednu ruku bio počašćen što netko tako istaknut u forenzičkim krugovima, kao što je Wyre, pokazuje spremnost da razgovara s njim - rekao je kriminalist David Wilson.

Black je 1994. proglašen krivim za smrt Susan Maxwell (11), Caroline Hogg (5) i Sarah Harper (10).

Black je 2011. proglašen krivim za otmicu i ubistvo Jennifer Cardy (9). Djevojčicu je oteo 1981. dok se biciklom vozila prema kući svoje prijateljice. Silovao ju je, a potom ubio i bacio njeno tijelo.

Policija sumnja da je odgovoran za smrt još 13 djece. Nažalost, mnoge je tajne odnio sa sobom u grob, ne dopuštajući roditeljima otetih djevojčica da ih propisno sahrane.

 Iako ga u vrijeme razgovora s Wyreom još nisu teretili za ubistva, Black je služio doživotni zatvor zbog pokušaja otmice šestogodišnjakinje u Škotskoj. Policija je već tada sumnjala da je odgovoran za smrt Genette Tate (13) i još nekoliko djevojčica.

 Wyre je u tim razgovorima dao naslutiti da je on ubojica Genette koja je nestala 1978. dok je raznosila novine, nedaleko od svog doma u Devonu. U jednom od razgovora Black je upitan kako bi ubio dijete, a metoda koju je iznio odgovarala je policijskim teorijama o Genettinoj smrti.

- Da vidim djevojčicu koja raznosi novine, vjerojatno bih parkirao sa strane i čekao neko vrijeme da vidim kojom se rutom kreće. Smjestio bih se na mjesto s kojeg bih lako mogao nekog oteti - rekao je Black.

- Black u razgovorima aludira na zločine, ali neće direktno reći da ih je počinio. Kao da želi da sami to iščitate između redaka. Ipak, pružio je dovoljno informacija da možemo biti sigurni u stvari koje smo sumnjali - kazao je Wilson.

Blacka su roditelji napustili dok je bio dijete. Kao 12-godišnjak optužen je da je pokušao silovati djevojčicu, ali nikad nije za to odgovarao. Nakon toga, smješten je u ustanovu za dječake bez roditelja. Tamo ga je, kako je tvrdio, seksualno zlostavljalo muško osoblje.

- Nema sumnje da je Black imao traumatično djetinjstvo u kojem su ga seksualno, fizički i emocionalno zlostavljali. Iako to nikako nije opravdanje za njegovo ponašanje, objašnjava uzroke njegove seksualne izopačenosti - dodaje kriminalist, piše 24sata.hr.

Black je volio osjećaj moći, imanja kontrole nad situacijom, a to je nešto što je u većini njegova života zapravo nedostajalo.  Zločine nikada nije priznao.

Ne propustite