MONSTRUOZNO: Djevojku zadavio, zabio kovanicu u oko, pa joj na grudi KRVLJU ispisao JEZIVU REČENICU

Svijet
MONSTRUOZNO:  Djevojku zadavio, zabio kovanicu u oko, pa joj na grudi KRVLJU ispisao JEZIVU REČENICU
.

Ubica iz Velike Britanije koji je zadavio svoju djevojku, da bi se dokopao novca i droge, a zatim oskrnavio njeno tijelo, osuđen je na doživotni zatvor. 

Naime, u noći ubistva Gemma Leeming (30) je dobila pozamašnu svotu novca i droge, koju je trebalo da preproda. Njen dečko Craig O'Sullivan nedugo nakon toga ženu je zadavio šipkom i ukrao joj drogu i novac.

Tragove davljenja pokušao je sakriti šminkom, a s nje je skinuo odjeću zaprljanu krvlju. U desno oko joj je zabio kovanicu, a njenom krvlju joj je na grudi napisao: "Ne možeš uzeti moj mozak".

Vlasti vjeruju da je O'Sullivan oskrnavio njeno tijelo želeći uveriti vlasti da je imao pomračenje uma i da je u trenutku ubistva bio neuračunljiv, kako bi mu dosudili manju kaznu.

Dio svjedoka tvrdi da je par bio u srećnoj vezi, dok dio kaže da je O'Sullivan bio s Gemmom samo zato jer je imala veliku količinu droge. Plan mu nije uspio. Nakon što je priznao krivicu, osuđen je na doživotnu robiju, uz mogućnost pomilovanja nakon što odsluži 17 godina.

- Craig O'Sullivan je zloban manipulator, čija je pohlepa dovela do Gemminog ubistva, na najbolesniji mogući način - rekao je inspektor Paddy O'Neill iz Lancashirea.

- Gemma je bila majka dvoje djece. Imala je porodicu koja ju je voljela i koja se nadala da će uprkos njenim lošim životnim odlukama jednog dana svi zajedno sretno živjeti. O'Sullivan im je to oduzeo - dodao je.

Gemmin prijatelj Martin Fairclough o njoj ima samo najlepše reči, a kaže da je O'Sullivan bio ljubomoran na njihovo prijateljstvo i da joj je zabranio da s njim komunicira.

- Imali smo odnos poput brata i sestre. Ja sam njoj čuvao leđa, i ona je pazila na mene. Gemma je bila vrlo draga i dobra djevojka. Nije zaslužila da tako rano ode - rekao je Martin.

Ne propustite