OVO OD NJE NITKO NIJE OČEKIVAO: Otkrivena Aleksandrina dugo čuvana tajna?!

Show
OVO OD NJE NITKO NIJE OČEKIVAO: Otkrivena Aleksandrina dugo čuvana tajna?!
.

Aleksandra Radović snimila je 2003. godine album s turbo-folk pjesmama koje je financirala folkerka Anica Milenković, ali je u posljednjem momentu odustala od izdavanja, otkriva Kurir Stars.

U intervjuu iz tog perioda Milenkovićeva je najavila da neće više da bude pjevačica i da će postati menadžerka jedne mlade i talentovane pjevačice.

- Dosta mi je estrade, neću više da snimam ploče. Prelazim u menadžerske vode. Financirat ću ploče mlade pjevačice Aleksandre Radović, koja je mnogo talentovana i dugo se amaterski bavi muzikom. Novac koji uložim u njenu karijeru vratiće mi se preko njenih nastupa - izjavila je Anica 2003.

Ubrzo nakon toga, na estradi se pojavila Radovićka, ali kao pop pjevačica. U želji da saznamo zbog čega nije realizirana saradnja između njih dvije, Kurir je kontaktirao s Milenkovićevom, koja već duže vrijeme živi u Americi.

- Ona je odustala - odgovorila  je u poruci Anica, ali je poslije nekoliko dana promijenila ploču, tvrdeći da zapravo postoji još jedna Aleksandra Radović:

- Poznajem dvije osobe pod tim imenom. Aleksandra Radović je pop pjevačica i ona nikad nije pjevala narodnjake. Nema govora da sam joj ja pomogla. U pitanju je druga Aleksandra, ona je anonimna i pjevala je narodnjake u to vrijeme.

Maja Nikolić, koja je svojevremeno nastupala s Radovićkom, tvrdi da je ona ipak pjevala narodnjake:

- Aleksandra je bila prateća pjevačica u mom bendu. Ja sam pjevala isključivo pop muziku, a ona je pjevala narodnjake i to svi znaju. Lično ne znam da li je Anica platila Aleksandrinu prvu ploču, ali nikad nisam čula da postoji još jedna Aleksandra Radović koja pjeva narodnu muziku. Znam da je Radovićka pjevala na nekoj svadbi na kojoj su gosti bili Željko i Milica Mitrović i da su je oni primijetili i pomogli joj da snimi pop album - kaže Maja za Kurir Stars.

Aleksandra, koja danas ima veoma uspješnu karijeru pop pjevačice, nije odgovarala na pozive.

Ne propustite