Policajka napadnuta dok je spašavala djevojku od nasilnika

Region
Policajka napadnuta dok je spašavala djevojku od nasilnika
.

Policijska službenica koja je po završetku posla bila u jednom od autobusa „Laste“ u Beogradu fizički je napadnuta večeras oko 21.30, kada je pokušala da spasi djevojku od nasrtaja pijanog putnika.

- Pijani muškarac, star 46 godina, počeo je da dobacuje i nasrće na djevojku, u njenu odbranu stali su putnici i došlo je do tuče. Koleginica je pokušala da ih razdvoji i sačuva djevojku, ali je nasilnik udario pesnicom. Na sreću, nije teže povrijeđena. Inače, napadač iza sebe desetak krivičnih djela, pored ostalog, hapšen je jer je pretukao rođenog oca, a takođe je na mjeri obaveznog liječenja od alkohola – kaže izvor Informera.

Informacija o najnovijem napadu na policijske službenike potvrđena je tom listu u Strukovnom udruženju „Dr Rudolf Arčibald Rajs“, čije je sjedište u Novom Sadu. Oni podsjećaju da je prije deset dana u blizini novosadske Glavne autobuske stanice teško povrijeđena policijska službenica Mariju Marinkoviću, koju je prilikom obavljanja dužnosti pretukao K. P. (25) iz Vrbasa i polomio joj nos.

- Večerašnji napad na koleginicu u Beogradu je još jedan dokaz da gotovo ne prođe dan, a da neko od policijskih službenika nije na meti huligana širom Srbije. U više navrata smo apelovali i molili da se pred pravosudnim organima napadači oštrije kažnjavaju, jer i kad se nađu pred sudijama, najčešće se završava tako što okrivljeni plati takozvani oportunitet, odnosno, napad na policajce ne košta više od oko 200 evra - kaže ogorčeno za Informer Nenad Ljubišić, predsjednik tog strukovnog udruženja.

 

Ne propustite