NAJVEĆI NEPRIJATELJ SVIH ŽENA: Pomiješajte dva sastojka i namažite butine da skinete dosadni celulit!

Porodica i zdravlje
NAJVEĆI NEPRIJATELJ SVIH ŽENA: Pomiješajte dva sastojka i namažite butine da skinete dosadni celulit!
.

Celulit je jedan od najvećih problema s kojima se suočava svaka žena. Između 85 i 98% žena ima problema s celulitom. Iako se smatrao simbolom bogatstva danas je celulit neprijatelj žena.

U svijetu se troše milijarde na preparate, no učinak je upitan, a neželjene nakupine se brzo stvore i čine probleme.

Što je celulit?

Celulit su naslage masnog tkiva koje se nakupljaju na nogama i stražnjici, ali i na bokovima, trbuhu i rukama.

Celulit su pod kožom nagomilane masnoće i toksini koji izazivaju slabljenje vezivnog tkiva.

Na stvaranje celulita utiču hormoni,. Hormoni imaju funkciju da, daju čvrstoću i elastičnost kože. Uz estrogen, u stvaranju i gomilanju celulita sudjeluju i drugi hormoni.

Celulit se pojavljuje kod žena iz tri razloga:

Hormonalne promjene koje oslabljuju vezivna tkiva negativno utječu na strukture koje održavaju elastičnost kože. Ove se promjene događaju kod žena u periodu 25-35 godina. Tada se događa slabljenje receptora u krvnim žilama u području butina i stražnjice.

Žene nakupljaju više masnog tkiva od muškaraca. Studije su pokazale da muškarci bolje oksidiraju masno tkivo od žena.
Masne stanice se kod žena distribuiraju u vertikalne slojeve. Dodatno, stanje s celulitom se pogoršava s godinama jer vezivna tkiva slabe.

Kako se testirati na celulit?

Kako je rečeno, postotak žena s celulitom je čak do 98%.

Test „uštipa“ se radi jednostavno: palcem i kažiprstom uhvatite komad kože  i obratite pozornost imaju li se neravnine na uštipnutom dijelu.

Ako se nalazite u fazi 0, pobrinite se da se stanje ne pogorša.

Evo nekoliko preventivnih koraka kojima celulit možete držati pod kontrolom.

Pobrinite se za zdravlje kože

Što su ova tkiva slabija i opuštenija, to koža izgleda mekanije . Poboljšanjem zdravlja i elastičnosti , popravit će se i vidljivost celulita.

Istopite masno tkivo

Što na kritičnim mjestima imate više masnog tkiva, to će celulit u biti primjetljiviji. Topljenjem, smanjit ćete napetost tkivima u kritičnom području.

Poboljšajte tjelesnu i limfnu cirkulaciju

Loša cirkulacija i limfna drenaža mogu uzrokovati upalne procese i otekline.

Ako srčani ili limfni protok duže vremena budu usporeni, nakupine kolagena se mogu nataložiti pogoršavajući situaciju s celulitom.

Trening snage

Mnoge žene u neznanju izbjegavaju vrstu treninga koja im može najviše pomoći. Prema studijama, što se bolje aktivira cirkulacija i limfa u pogođenim područjima, to će se celulit manje vidjeti.

Uključite omegu-3 u svoju prehranu

Uobičajena prehrana manjka omegom-3, a obiluje omegom-6.

Među potvrđenim prednostima uzimanja omega-3 masnih kiselina je i poticanje proizvodnje kolagena.

Prehrana za skidanje masnog tkiva

Smanjenje postotka masnog tkiva ima pozitivne utjecaje na celulit.

Postoje i namirnice koje sastavom potiču borbu protiv celulita.

Banane

Natrij povećava zadržavanje vode što je povezano s nastankom celulita. Osim toga, banane potiču zdravlje krvotoka što osigurava dopremanje nutrijenata stanicama.

Voda

Voda je temelj prehrane za borbu protiv celulita. Voda pomaže u izbacivanju toksina. Također, neadekvatan unos vode potiče nakupljanje vode.

Suncokretove sjemenke

Ove sjemenke su pune nutrijenata za borbu protiv celulita. Upravo je B6 neophodan za pravilnu apsorpciju cinka u crijevima.

Brazilski oraščići

Ovi orašasti plodovi izvrstan su izvor selena koji utječe na zdravlje kože. Osim toga, ovi oraščići su dobar izvor kalija i vitamina E.

Jaja

Bjelanjci su dio anticelulitne dijete. Izvrstan su izvor proteina, a s niskim udjelom masti te malo kalorija. Žumanjci su bogati mastima, ali i mnogim mineralima i vitaminima.

Ječam

Ječam jpomaže u borbi protiv viška kilograma i celulita, ne samo niskom kalorijskom vrijednošću, nego i najnižim glikemijskim indeksom. Ova vrijednost označava duže vrijeme potrebno za probavu te utjecaje na razinu šećera u krvi. Upravo veće promjene šećera dovode do debljanja.

Danas na tržištu postoje mnogobrojna sredstva koje obećavaju uklanjanje celulita koja ne obavljaju posao.

Mi vam dosonimo u ovom slučaju najbolje prirodno rješenje.

Mješavina ova dva sastojka koje svaka žena ima u kući daje nevjerovatne rezultate!

Sastojci:

Losion za tijelo

Kašiku jabukovog sirćeta

Postupak:

Sve što trebate uraditi jeste pomješajte četvrtinu šolje losiona za tijelo i kašiku jabukovog sirćeta, te problematična područja namazati hladnom vodom i vatom nanesite mešavinu sa sirćetom.

Dobro istrljajute i pa obmotajte tretirane dijelove tijela providnom folijom.

Tretman ponavljajte 3 puta sedmično!

 

PROČITAJTE JOŠ: 

SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE: Neuobičajen recept za borbu protiv celulita

 

Svaka pomoć u rješavanju celulita je dobrodošla. 

A ako ne preferirate odlaske u kozmetičke salone na ovakve tretmane, onda biste mogli razmisliti o prirodnom tretmanu protiv celulita, koji je osmislila jedna od vodećih londonskih stručnjakinja za kožu, Nataliya Robinson.

Ona predlaže da umasirate med na područja zahvaćena celulitom kako biste potaknuli cirkulaciju i poboljšali protok limfe.

Kako nadalje ističe Nataliya, med je prirodni sastojak koji će detoksicirati kožu i smanjiti vidljivost celulita, a da pritom u organizam nećete unositi hemikalije iz kozmetičkih proizvoda.

 Pomiješajte kašikicu meda i kašikicu soda bikarbone te dodajte malo vode u smjesu, kako bi se ona bolje razmazivala. Nakon tuširanja smjesu nanesite na celulitom zahvaćena područja, intenzivnim masiranjem oko tri minute.

 

Ne propustite